21Οκτ2018 – Προσωπικά – Αφιέρωμα στον σερ του ελληνικού τραγουδιού, Γρηγόρη Μπιθικώτση

Αφιέρωμα στον σερ του ελληνικού τραγουδιού, Γρηγόρη Μπιθικώτση

Η Μεταξία Μπιθικώτση σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση ψυχής στην Έλενα Κατρίτση, μιλάει πρώτη φορά για τον άνθρωπο που έζησε κοντά του 40 χρόνια, τον αγαπημένο της Γρηγόρη: «Αγάπησα στον Γρηγόρη τον αυθορμητισμό και την ντομπροσύνη του, ήταν ακέραιος χαρακτήρας, ό,τι έλεγε το έκανε. Μου λείπει κάθε στιγμή μέσα στην ημέρα… Του μιλάω… Του λέω τα τεκταινόμενα…».

Ο μοναχογιός του Γρηγόρης, φανερώνει άγνωστες πτυχές της ζωής του πατέρα του: « Δεν σταματούσε να μου λέει ιστορίες για τη ζωή του, από πού ξεκίνησε, τι συνάντησε στο δρόμο του και πώς τα κατάφερε… Πίστευε ότι έτσι θα με έκανε πιο δυνατό… Όταν τον έχασα, συνειδητοποίησα ότι έχασα τα πάντα…».

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Λιάνης, θυμούνται στιγμές που έζησαν δίπλα στον μεγάλο ερμηνευτή και αφηγούνται περιστατικά που μοιράστηκαν μαζί του.

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης υπηρέτησε πάνω από 5 δεκαετίες το ελληνικό τραγούδι και πριν από τη συνάντησή του με τον Μίκη Θεοδωράκη, που αναμφίβολα στάθηκε σταθμός στην καριέρα του, ήταν ένας καταξιωμένος λαϊκός τραγουδιστής που είχε συνθέσει περισσότερα από 80 τραγούδια. Στο απόγειο της δόξας του φτάνει ερμηνεύοντας μελοποιημένη, από τον Μίκη Θεοδωράκη, ποίηση: τον «Επιτάφιο» και τη «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου, το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη και το «Τραγούδι του νεκρού αδελφού» του Μίκη Θεοδωράκη.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ασθενίδης
Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Διεύθυνση παραγωγής: Μαρίνα Βεϊόγλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Άκης Μιταυτσής
Εκτέλεση παραγωγής: Filmiki Productions

Παρουσίαση: Έλενα Κατρίτση