Με τον Λάμπη Τσιριγωτάκη.

Η νέα μηνιαία ενημερωτική εκπομπή «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» του Λάμπη Τσιριγωτάκη από το Λονδίνο, περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

-Ανησυχία των 4.000 Ελλήνων γιατρών που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας, για το μέλλον τους μετά το Brexit. Ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος αποφεύγει να τους στηρίξει και λέει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις μετά το Brexit. Συνεντεύξεις με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας, Μαρίνο Κυριακόπουλο και τον διακεκριμένο γενικό χειρουργό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τσέλσι και Γουέστμινστερ, Ευάγγελο Ευθυμίου.

-Αυξημένο τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον για τα Αρχαία και Νέα Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο αξιολογήθηκε πρόσφατα ως το καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου. Συνεντεύξεις με Έλληνες και Βρετανούς καθηγητές, στην Οξφόρδη. Σε 20 από τα 38 κολέγια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά.

-Το προφίλ και συνέντευξη με τον Έλληνα από την Κρήτη, Νίκο Γκόγκολο, ο οποίος διαχειρίζεται την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, δυόμισι εκατομμύρια αντικείμενα, του Μεγάλου Μουσείου της Βικτώριας και του Αλμπέρτου.

-Η συγκλονιστική έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο για τις δύο βυθισμένες αρχαίες ελληνικές πόλεις στην Αίγυπτο. Εικόνες από τα ευρήματα της υποβρύχιας Πομπηίας. Ξενάγηση στην κάμερα από την επιμελήτρια της έκθεσης, αρχαιολόγο Αουρέλια Μέισον-Μπέργκοφ.

12Νοε2016 – Στους Ήχους του Μπίγκ Μπέν