Με τον Λάμπη Τσιριγωτάκη.

Η μηνιαία ενημερωτική εκπομπή «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» του Λάμπη Τσιριγωτάκη από το Λονδίνο,περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και η συνταξιοδότηση αργή θανατική καταδίκη δηλώνει στη συνέντευξή του στον Λάμπη Τσιριγωτάκη ο 98χρονος Βρετανοελβετός Τσαρλς Γιούγστερ, ο οποίος θα πρέπει να είναι ο ακμαιότερος άνθρωπος στον πλανήτη σ’ αυτή την ηλικία. Συνεχίζει να ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες στίβου, στα αγωνίσματα δρόμων σπριντ, για άτομα ηλικίας άνω των 90 χρόνων και δημιουργεί ένα ρεκόρ. Ο Τσαρλς Γιούγστερ αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας του και την καθημερινή διατροφή που ακολουθεί.

Στην ίδια εκπομπή περιλαμβάνονται και τα εξής θέματα:

-Συνέντευξη με τον επικεφαλής του «Thinktank»,η Αγγλία σε μια Ευρώπη που αλλάζει, τον καθηγητή Αρμαντ Μενόν, ο οποίος τονίζει ότι το Brexit θα επιφέρει ιστορικές αλλαγές στην υποδομή της Αγγλίας. Για την έμμεση απειλή της αγγλικής κυβέρνησης ότι εάν δεν πετύχει καλή συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το Brexit θα κάνει την Αγγλία φορολογικό παράδεισο, ο καθηγητής Μενόν εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η κίνηση θα φέρει το Λονδίνο σε σύγκρουση με τις πολιτικές του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

-Παρουσίαση της έκθεσης στο Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου «Δίσκοι και Επαναστάτες», η οποία καταγράφει τις σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές επαναστάσεις που έγιναν στη δεκαετία του ’60 μαζί με την επίδραση που είχε το θρυλικό συγκρότημα των Μπιτλς.

Τέλος, στο καθιερωμένο θέμα «Λαμπρές σελίδες της Διασποράς» ο διακεκριμένος Έλληνας γιατρός του Λονδίνου Σπύρος Ρέτσας, μελετητής της Ιατρικής στην αρχαία Ελλάδα, αναφέρεται στις μεθόδους που ακολουθούσαν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα για να θεραπεύουν σοβαρές ασθένειες, όπως τον καρκίνο.

18Φεβ2017 – Στους Ήχους του Μπιγκ Μπεν