18Φεβ2018 – Στους Ήχους του Μπιγκ Μπεν

Με τον Λάμπη Τσιριγωτάκη.

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα στον νέο κύκλο της εκπομπής «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν», που παρουσιάζει ο Λάμπης Τσιριγωτάκης από το Λονδίνο.

Ειδικότερα οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

–Συνέντευξη με τον Βρετανό πρώην υπουργό των Οικονομικών και ιστορικό στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος, Κένεθ Κλαρκ, αφοσιωμένος ευρωπαϊστής, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στο να ψηφιστεί η τροπολογία, η οποία δίνει στους βουλευτές και στο κοινοβούλιο τον τελευταίο λόγο σε οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit. Ο Κένεθ Kλαρκ εξηγεί γιατί το Brexit θα είναι κακό για τη Βρετανία. Eπίσης, εκφράζει την εκτίμησή του για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη.

–Ο Έλληνας καθηγητής της Νομικής και αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο του Μπρούνελ στο Λονδίνο Δημήτρης Γιαννουλόπουλος, αποκαλύπτει ότι στα βρετανικά πανεπιστήμια αναβιώνει ο «μακαρθισμός» ενάντιον των πανεπιστημιακών που υποστηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

–Έκθεση στο Μουσείο της Βικτώριας και του Άλμπερτ για τα 400 χρόνια της ιστορίας της όπερας με τον τίτλο «Όπερα: πάθος, εξουσία, πολιτική». Η επίδραση της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας στην όπερα.

-Η ταλαντούχα Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου, η οποία σχεδιάζει μαγιό και ενδυμασίες της παραλίας για πλούσιους και διάσημους.

–Ο Έλληνας γιατρός Μιλτιάδης Κροκίδης, που διευθύνει την Κλινική Επεμβατικής Ακτινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κέμπριτζ, εξηγεί τα πλεονεκτήματα που έχει για τους ασθενείς η μέθοδος αυτή και παράληλα μειώνει το κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων, καθώς πρόκειται για διαδικασία μιας μόνο ημέρας.

Παρουσίαση: Λάμπης Τσιριγωτάκης
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Φαραντόπουλος
Αρχισυνταξία: Εύη Τσιριγωτάκη
Μοντάζ: Στέφανος Φαραντόπουλος