20Μαϊ2018 – Στους Ήχους του Μπιγκ Μπεν

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα στον νέο κύκλο της εκπομπής «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν», που παρουσιάζει ο Λάμπης Τσιριγωτάκης από το Λονδίνο.

Ειδικότερα, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

– Συνδέεται ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τον εκσυγχρονισμό και το μέλλον της μοναρχίας και της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας; Την άποψή του καταθέτει στην εκπομπή, ο επί 12 χρόνια έμπιστος γραμματέας της βασίλισσας Ελισάβετ σε θέματα Επικοινωνίας, Ντίκι Άρμπιτερ. Στο πλαίσιο του ίδιου θέματος, η εκπομπή φιλοξενεί συνέντευξη του Γκράαμ Σμιθ, προέδρου της Κίνησης «Δημοκρατία», η οποία ζητάει την κατάργηση της μοναρχίας στην Αγγλία.

– Αποκλειστική συνέντευξη, εν όψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Ρωσία, με τον προπονητή της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Συμφωνεί με τα γραφεία στοιχημάτων που δίνουν την Αγγλία μεγάλο αουτσάιντερ και μιλάει με πολύ θετικά σχόλια για τον Έλληνα αμυντικό της Άρσεναλ, Κωνσταντίνο Μαυροπάνο.

– Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο για τρεις διεθνείς προσωπικότητες της Τέχνης, που οι ίδιοι και τα έργα τους επηρεάστηκαν από τη γοητεία της Ελλάδας. Πρόκειται για τον Έλληνα ζωγράφο Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, τον Άγγλο ζωγράφο Τζον Κράξτον και τον συγγραφέα Πάτρικ Λι Φέρμορ, γνωστό από την οργάνωση της απαγωγής του Γερμανού στρατηγού Κράιπε στην Κρήτη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

– Ο Έλληνας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον Βασίλης Αργυρίου, αναφέρεται στις σημαντικές έρευνές του -με τη βοήθεια της Υπολογιστικής Όρασης- στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Κείμενα-παρουσίαση: Λάμπης Τσιριγωτάκης
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Φαραντόπουλος
Μοντάζ: Στέφανος Φαραντόπουλος