22Απρ2018 – Στους Ήχους του Μπιγκ Μπεν

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα στον νέο κύκλο της εκπομπής «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν», που παρουσιάζει ο Λάμπης Τσιριγωτάκης από το Λονδίνο.

Ειδικότερα, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

– Συνέντευξη της Ελληνοκύπριας δασκάλας Άντριας Ζαφειράκου, η οποία κέρδισε το τίτλο της καλύτερης δασκάλας στον κόσμο για το 2018.

Για την Ελληνίδα δασκάλα μιλούν μαθητές της και ο διευθυντής του σχολείου Άλπερτον, Τζέραλντ Μακένα.

-Οι δημοτικές εκλογές στην Αγγλία στις 3 Μαΐου πιθανότατα θα επηρεάσουν το σημερινό πολιτικό σκηνικό, καθώς οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το Εργατικό Κόμμα θα είναι ο νικητής αυτών των εκλογών, ιδιαίτερα στους δήμους του Λονδίνου.

Υποψήφια διοικητική σύμβουλος στον δήμο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου, είναι η Ελληνίδα Ναυσικά Θαλάσση του Εργατικού Κόμματος.

-Τη δημοπρασία από τη συλλογή έργων και αντικειμένων Τέχνης της πάμπλουτης αμερικανικής οικογένειας Ροκφέλερ. Μεταξύ των αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν είναι και το σερβίτσιο γλυκού του Ναπολέοντα.

Ο Έλληνας καθηγητής στην Έδρα Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, Ιωάννης Μπριλάκης, εξηγεί τη χρήση της Πληροφορικής στις κατασκευές.

Κείμενα-παρουσίαση: Λάμπης Τσιριγωτάκης
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Φαραντόπουλος
Μοντάζ: Στέφανος Φαραντόπουλος