07Ιολ2019 – Οι Δρόμοι της Ανάπτυξης

«Ένα οδοιπορικό στην καινοτομία και τον πολιτισμό»

Η εκπομπή, μέσα από ένα οδοιπορικό, παρουσιάζει τα σύγχρονα έργα υποδομής της χώρας με κοινωνικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές, ιστορικές και πολιτιστικές διαστάσεις.
Πρόκειται για πέντε έργα στην καινοτομία και στον πολιτισμό, τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «ΕΣΠΑ – Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 – 2020, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης», με την υποστήριξη της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χάρη στο οποίο οργανώνονται δραστηριότητες, ανοιχτές σε πολλαπλές εμπειρίες: το Μετρό Θεσσαλονίκης, το Μπενάκειο Φυτολογικό Κέντρο, το Εικονικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και το Παλαιό Μουσείο της Ακρόπολης.

Η κάμερα με συνεντεύξεις από τα καθ’ ύλην αρμόδια στελέχη, ερευνά και προβάλλει τις εξελιγμένες πρακτικές της καινοτομίας, οι οποίες αποτελούν σε διεθνή βάση τα πρότυπα μοντέλα για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής του πολίτη.

 

Η νέα ειδησεογραφική και ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ2, είναι ένα οδοιπορικό που καταγράφει την πορεία, αλλά και τις δράσεις των έργων υποδομής που επενδύονται στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, με τα χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά εργαλεία του Εταιρικού Συμφώνου Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020).
Η εκπομπή αποτυπώνει την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος και, ανά περίπτωση, τα στάδια υλοποίησης του εκάστοτε έργου.
Ωστόσο, παράλληλα αναζητά, τεκμηριωμένη απάντηση σε εκείνες τις συνθήκες διαβίωσης που προάγουν την κοινωνία των πολιτών και αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.
Με συνεντεύξεις από στελεχιακό επιστημονικό και εποπτικό δυναμικό, αλλά και επικαιροποιημένο αρχειακό οπτικό υλικό, εξιστορεί τα στάδια υλοποίησης του κάθε επιχειρησιακού έργου, στους τομείς: της οικονομίας, του πολιτισμού, της δημόσιας αστικής συγκοινωνίας, της τοπικής μονάδας υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης.
«Οι Δρόμοι της Ανάπτυξης» οδηγούν τον τηλεθεατή σε ένα περιεχόμενο που υποδεικνύει ότι η πράξη είναι αποτελεσματική όταν είναι λειτουργική.

Σκηνοθεσία – διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Κατωμερής
Αρχισυνταξία: Ελένη Καλαπαδοπούλου
Δημοσιογραφική έρευνα – τεκμηρίωση: Τιμολέων – Δημήτρης Χατζηιωάννου
Επιμέλεια θεματολογίας: Μαίρη Οικονομίδου
Διεύθυνση παραγωγής: Ελευθερία Γορανίτη
Ηχολήπτης: Φώτης Φωτιάδης
Οπεραπέρ / ENG: Γιάννης Κάσσης
Τεχνική επεξεργασία: RGB Studios
Μοντάζ-μιξάζ: Χάρης Μαυροφοράκης, Βασίλης Κουμούλας
Βοηθός σκηνοθέτης: Ελένη Κατωμερή
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Θεοδωράκης, Τιμολέων – Δημήτρης Χατζηιωάννου
Μακιγιάζ: Μάγδα Δήμου
Βοηθός διεύθυνσης παραγωγής: Δημήτρης Καλαπαδόπουλος
Ενδυματολόγος: Χριστιάννα Κουρή
Τεχνικός – γενικών καθηκόντων: Γιώργος Ζορμπάς
Εκτέλεση παραγωγής: walkersinthesky
Παραγωγή: ΕΡΤ 2019

Παρουσίαση: Θάνος Δεσποτόπουλος