04Ιον2019 – Art Week

«Γιώργος Κωνσταντίνου – Δημήτρης Μαραμής»

Η Λένα Αρώνη υποδέχεται στο Art Week τον Γιώργο Κωνσταντίνου.
Ο αγαπημένος ηθοποιός σε μια συνέντευξη για όλη του την ζωή, με αφορμή το θεατρικό μιούζικαλ «Το δικό μας σινεμά» των Ρέππα-Παπαθανασίου, μιλάει για την απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική τέχνη και για όλη την καλλιτεχνική διαδρομή του.
Μοιράζεται περιστατικά από τις δραματικές σχολές, εξηγεί πώς αποφάσισε να μείνει μακριά από την τυποποίηση, στέκεται στην σημασία τού να δουλεύει κάποιος με τα πιστεύω του, να κλείνει τις πόρτες στο παρελθόν και να κοιτάζει μόνον το μέλλον.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής καλεσμένος της Λένας Αρώνη είναι ο Δημήτρης Μαραμής.
Ο μουσικός και συνθέτης μιλάει για την προσωπική καλλιτεχνική του ανάγκη και ταυτότητα, για την μελοποίηση του «Ερωτόκριτου» και το έργο «Οι Στοιχειωμένοι», για την αφοσίωσή του στην μουσική και την ανάσα που του προσφέρει, για αντίσταση στην μιζέρια, για θάρρος και ευδαιμονία.

Το «Art Week» παρουσιάζει μερικούς από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Η Λένα Αρώνη συνομιλεί με μουσικούς, σκηνοθέτες, λογοτέχνες, ηθοποιούς, εικαστικούς, με ανθρώπους οι οποίοι, με τη διαδρομή και την αφοσίωση στη δουλειά τους, έχουν κατακτήσει την αναγνώριση και την αγάπη του κοινού.

Μιλούν στο «Art Week» για τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίζουν το αντικείμενό τους και περιγράφουν χαρές και δυσκολίες που συναντούν στην πορεία τους.

Η εκπομπή ευελπιστεί να αναδείξει το προσωπικό στίγμα Ελλήνων καλλιτεχνών, που έχουν εμπλουτίσει τη σκέψη και την καθημερινότητα του κοινού που τους ακολουθεί.

Αρχισυνταξία: Λένα Αρώνη.
Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας.
Παρουσίαση: Λένα Αρώνη