22Μαρ2015 – Docville

Επεισόδιο 2ο: «Μυλωνογιάννη 120, Χανιά»

Σειρά ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων που καταγράφει τη ζωή στις ελληνικές πόλεις στον καιρό της κρίσης, μέσα από τις ιστορίες των χώρων και των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτούς.
Κάθε επεισόδιο διαδραματίζεται σε έναν συγκεκριμένο χώρο, π.χ. σε ένα μαγαζί, ένα περίπτερο, ένα νοσοκομείο, μια στοά, μια πλατεία, κλπ. με πρωταγωνιστές τους κατοίκους ή τακτικούς θαμώνες αυτού του χώρου. Η κάμερα αποτυπώνει την πραγματικότητα χωρίς σχόλια και συνεντεύξεις, μέσα από την αυθόρμητη συμπεριφορά των ανθρώπων, έτσι ώστε να αποδίδει με τον πιο άμεσο τρόπο τη σύγχρονη αστική πραγματικότητα.

Τη σειρά υπογράφουν 14 διαφορετικοί σκηνοθέτες, η Κατερίνα Πατρώνη, ο Ηλίας Γιαννακάκης, η Εύα Στεφανή, ο Γιάννης Μισουρίδης, ο Αλέξανδρος Παπανικολάου, η Έμιλυ Γιαννούκου, ο Ηλίας Δημητρίου, ο Άγγελος Κοβότσος, η Νατάσα Ξυδή, η Καλλιόπη Λεγάκη, ο Σταύρος Ψυλλάκης, ο Χρόνης Θεοχάρης, ο Μάρκος Γκαστίν και η Μαριάννα Οικονόμου.

Η φιλοσοφία της βέσπας.
“Το ‘81 ξεκίνησα να δουλεύω, μαζί με το Νίκο, σε αυτή τη δουλειά. Πέρασαν, σαν να ‘ναι χθες, 30 χρόνια…. Μου αρέσει πάρα πολύ η συναναστροφή εδώ με τον κόσμο, η πλάκα που κάνουμε… Δεν οικονομήσαμε, αλλά ήταν όμορφα. Όσοι μας ξέρουν θα ζηλεύουν, γιατί είχαμε μια όμορφή σχέση. Περάσαμε ωραία.” Ο Νίκος και ο Θοδωρής, έχουν ένα συνεργείο που επισκευάζει βέσπες, στα Χανιά. Ανάμεσα σε πελάτες, φίλους και περαστικούς, οι μάστορες, λίγο πριν βγουν στη σύνταξη, μας προσκαλούν στη συντροφιά τους. Ένα μάθημα ανθρωπιάς και μια μυρωδιά ενός άλλου αξιακού συστήματος. Μια πρακτική φιλοσοφία ζωής, με τα χέρια μέσα στα γράσα και τα ρουλεμάν.

Εκτέλεση παραγωγής: Minimal Films για την ΕΡΤ
Παραγωγή: Μάρκος Γκαστίν