09Νοε2019 – Εδώ που τα Λέμε

Ποδαρικό στην εκπομπή κάνει η ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου, η οποία μας μιλά για την σχέση της… με τον ΧΡΟΝΟ.

Η νέα παράστασή της είναι βασισμένη στο αιώνιο και θεμελιώδες, για την ανθρωπότητα, ζήτημα του ΧΡΟΝΟΥ που έχει απασχολήσει τους δημιουργούς, από την πρώτη στιγμή που ανέτειλε στον κόσμο η καλλιτεχνική έκφραση.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας της Παντείου & καθ/τής της Ψυχολογίας των Διαπροσωπικών Σχέσεων, Παναγιώτης Κορδούτης μας αναλύει το ρόλο του Διαδικτύου στη σύναψη Σχέσεων.

Τι σημαίνει “γνωρίζομαι”, μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης;
Τι προσφέρει το ιντερνετικό dating;
Τι δεν προσφέρει;
Η απευθείας γνωριμία με τον παραδοσιακό τρόπο, έχει εκλείψει;
Γιατί μεγάλο ποσοστό των ζευγαριών αν και δεσμευμένα, παράλληλα με την σχέση τους, “ψάχνονται” μέσω αυτών των δικτύων;

Η κορυφαία Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια όλων των εποχών, Εβίνα Μάλτση έρχεται στο στούντιο του “Εδώ που τα λέμε” και μαζί με τη Ρένια Τσιτσιμπίκου και τη συνεργάτη μας, δημοσιογράφο, Βίκυ Σπύρου συζητούν για το όνειρο και την πορεία της αθλήτριας από τον τόπο καταγωγής της, τη Γουμένισσα του Κιλκίς, μέχρι την Ευρώπη, το NBA και την κατάκτηση του τίτλου, αυτού της κορυφαίας παίκτριας της Ευρώπης, για το 2010.

Τέλος, η εκπομπή ασχολείται με ένα θέμα που αφορά στα παιδιά και έχει σημαντική θέση στη ζωή τους, από τη γέννηση έως την ενηλικίωση τους, τη Μουσική.

Πώς η Μουσική επηρεάζει τη συμπεριφορά των παιδιών και συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους;

Πώς μπορεί ένας γονιός να ανακαλύψει και να βοηθήσει το παιδί του, να αναπτύξει το ταλέντο στη Μουσική;

Καλεσμένες οι κυρίες: Μαρία Κανατσούλη – Παπαδιαμάντη – Δ/ντρια του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και Ειρήνη Περσίδου – Ιστορικός Τέχνης, Υπεύθυνη για τον Σχεδιασμό – Υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Παρουσίαση: Ρένια Τσιτσιμπίκου
Αρχισυνταξία: Κλειώ Αρβανιτίδου
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Σοφία Καλαντζή
Δημοσιογράφος θεμάτων Αθλητισμού & Ευεξίας: Βίκυ Σπύρου