07Δεκ2019 – Γεύσεις απο Ελλάδα – Ακτινίδιο

Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο είναι σήμερα το υλικό της εκπομπής Γεύσεις από Ελλάδα. Μαθαίνουμε όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην ιστορία του ακτινίδιου. Ο σεφ Αλέξανδρος Δραμαλιώτης μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη κοτόπουλο με σαλάτα ακτινίδιο και ένα δροσερό κέικ τυριού με ακτινίδιο. Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει μια αρωματική φρουτοσαλάτα με ακτινίδιο για να την πάρουμε μαζί μας. Ο Λάζαρος Κοντοκώστας που καλλιεργεί βιολογικά τα ακτινίδια μας μαθαίνει τη διαδρομή του αγαπημένου φρούτου από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση και η διατροφολόγος – διαιτολόγος Βασιλική Κούργια μας ενημερώνει για τις ιδιότητες του ακτινίδιου και τα θρεπτικά του συστατικά.

Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα» κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

ΣΕΦ: Αλέξανδρος Δραμαλιώτης
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ – ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ: Λάζαρος Κοντοκώστας
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ: Βασιλική Κούργια
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης

Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη