17Ιολ2018 – Γεύσεις απο Ελλάδα – Λάχανο

Ένα καθημερινό ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα,γεύσεις και χαρά στην ΕΡΤ2.

Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα» κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.

Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.

Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.

Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

«Λάχανο»

Το λάχανο είναι το υλικό της εκπομπής Γεύσεις από Ελλάδα, την Τρίτη 28 Μαρτίου. Ενημερωνόμαστε για την ιστορία και της χρήσεις του λάχανου. Ο σεφ Γιώργος Παππάς μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μια ιδιαίτερη πίτα με λάχανο και σύγκλινο Μάνης και Λάχανο με χοιρινό κρέας στην κατσαρόλα. Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει μια λευκή σαλάτα για να την πάρουμε μαζί μας. Ο καλλιεργητής και παραγωγός Αλέξανδρος Δάλλας μας μαθαίνει τη διαδρομή του λάχανου από το χωράφι μέχρι τη συγκομιδή και την κατανάλωση και η διατροφολόγος – διαιτολόγος Αστερία Σταματάκη μας ενημερώνει για τις ιδιότητες του λάχανου και τα θρεπτικά του συστατικά.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης
Παρουσίαση:Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη