21Ιολ2018 – Η Αυλή των Χρωμάτων – «Πολιτιστικοί και λαογραφικοί σύλλογοι»

«Πολιτιστικοί και λαογραφικοί σύλλογοι»

«Η Αυλή των Χρωμάτων», μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, υποδέχεται το καλοκαίρι με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα!

Ας αφήσουμε για λίγο πίσω τις σκοτούρες και τα προβλήματα, ήρθε το καλοκαίρι, σε μια χώρα που η μεγαλύτερη δύναμή της είναι τα πανέμορφα εναλλασσόμενα τοπία της, η φιλοξενία των ανθρώπων της και ο πολιτισμός της. Τραγούδια, χοροί, πολύχρωμες φορεσιές και εδέσματα από όλη την Ελλάδα, ομορφαίνουν την «Αυλή» μας. Καλεσμένοι, άνθρωποι που αγαπούν και στηρίζουν την παράδοση.

Πρώτα θα ταξιδεύσουμε βόρεια της χώρας με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Θρακών Αττικής «Η Θράκης μας» και τον Γιώργο Παντζιαρίδη, θα ακούσουμε και θα απολαύσουμε τραγούδια και χορούς από τα χωριά του Έβρου.

Δεύτερος σταθμός στο Νότο, θα «βουτήξουμε» στα νερά του Αιγαίου και του Λιβυκού με οδηγούς τον Πολιτιστικό Παραδοσιακό Χορευτικό Όμιλο «O “ΟΡΦΕΑΣ», τον Χρήστο και Γιώργο Κότσαλο, οι οποίοι συνεχίζουν επάξια το έργο του πατέρα τους και μας παρουσιάζουν τους λεβέντικους χορούς και τις ομορφιές της Κρήτης.

Συνεχίζουμε το υπέροχο ταξίδι μας στην Ελλάδα με τον Σύλλογο Λευκαδίων Ηλιούπολης «Η Φανερωμένη» και τον Πέτρο Μήτση, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από τα Επτάνησα και θα μας εντυπωσιάσουν από την πολυπλοκότητα και ποικιλομορφία των γυναικείων φορεσιών της περιοχής.

Και τέλος, θα κλείσουμε την περιήγηση μας, με τον πολυπληθή «Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων» με επικεφαλής τον Κώστα Μήτση, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διάσωση της ελληνικής παράδοσης, εστιάζοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του: την Ήπειρο.

Νέα πολιτιστική εκπομπή με την Αθηνά Καμπάκογλου.

«Η Αυλή των Χρωμάτων», η νέα εκπομπή με την Αθηνά Καμπάκογλου, φιλοδοξεί να ομορφύνει τα απογεύματα του Σαββάτου, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών. Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

Παρουσίαση: Αθηνά Καμπάκογλου