04Απρ2019 – Η Αυλή των Χρωμάτων – «Αφιέρωμα στον Παναγιώτη Μάργαρη»

«Αφιέρωμα στον Παναγιώτη Μάργαρη: Με τη μαγεία της κιθάρας»

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης ήρθε στην «Αυλή των Χρωμάτων» και μας συνεπήρε με τη μαγεία της κιθάρας του.

Υπέροχες διασκευές ξένων και ελληνικών τραγουδιών, οι οποίες αποκτούν μια νέα ακουστική διάσταση μέσα από τις μοναδικές εκτελέσεις του, φέρνουν την κλασική κιθάρα στο προσκήνιο.

O Μίκης Θεοδωράκης σημειώνει χαρακτηριστικά για την εργασία του σπουδαίου δεξιοτέχνη: «προχώρησες με φαντασία και ευρηματικότητα, αναδεικνύοντας την κιθάρα σε κορυφαίο όργανο μουσικής έκφρασης, εκμεταλλευόμενος όλα τα πλούσια στοιχεία της που αναδείξανε όλες τις πτυχές της μουσικής μου».

Δεν είναι τυχαίο ότι οι συνολικές πωλήσεις της δισκογραφίας του ξεπερνούν τα 1.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως, διότι ο Μάργαρης μιλά την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής και έχει φανατικούς ακροατές σε όλο τον κόσμο!

Στη φιλόξενη αυλή μας ήρθαν οι φίλοι και συνεργάτες του, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δώρος Δημοσθένους, Ελεάννα Φινοκαλιώτη και Λίνα Ροδοπούλου, οι οποίοι μας ταξίδεψαν με τις ξεχωριστές ερμηνείες τους.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης διδάσκει κλασική κιθάρα στην Αθήνα. Από την τάξη του, έχουν αποφοιτήσει πολλοί αξιόλογοι κιθαριστές. Σ’ αυτό το αφιέρωμα ήρθαν κοντά μας κάποιοι από τους μαθητές του και μας μίλησαν με πολύ θερμά λόγια για τον δάσκαλό τους: Αποστόλης Ξένος, Αστέρω Χριστοφίδου, Παναγιώτης Φυτάς, Σοφοκλής Βαγγελάτος, Διονύσης Καραγιοβανίδης, Στράτος Εμμανουηλίδης, Γιώργος Καββαδίας, Στρατής Παναγιωτόπουλος, Ιωάννα Καμπέρη και Κωνσταντίνος Έξαρχος.

Χόρεψαν και μας εντυπωσίασαν οι: Ιωάννα Λουπέτη, Μελίνα Μπαλλά, Ολίβια Κατρακάζη και Σοφία Μπουσιάδη.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.
Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.