17Ιαν2020 – Η Αυλή των Χρωμάτων – «Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ»

«Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα νοσταλγικό αφιέρωμα, στον πολυγραφότατο και κοσμαγάπητο συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ.

Ο Μιχάλης Σουγιουλτζόγλου, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, μεσουράνησε στη μουσική σκηνή της χώρας για τρεις δεκαετίες, από το 1928 που συνέθεσε το πρώτο του ταγκό, έως τον απροσδόκητο θάνατο του το 1958.

Ασχολήθηκε με όλες τις φόρμες και τα μουσικά στυλ με μεγάλη επιτυχία, θεωρείται ο «πατέρας» της σχολής του «αρχοντορεμπέτικου», που έφερε κοντά την ευρωπαϊκή μουσική και το ρεμπέτικο.

Τα τραγούδια του παραμένουν διαχρονικά και ο χρόνος δεν φθείρει, αλλά αναδεικνύει το πολύτιμο έργο του.

Μας άφησε παρακαταθήκη γύρω στα 750 τραγούδια, τη μουσική 10 κινηματογραφικών ταινιών και 50 θεατρικών επιθεωρήσεων. Ο Αλέκος Σακελλάριος έλεγε για εκείνον: «Και την Αγία Γραφή να του δώσεις, θα την μελοποιήσει!».

Ήρθαν στην φιλόξενη αυλή μας οι πολυαγαπημένες του κόρες Ήρω και Αλίκη Σουγιούλ και μας διηγήθηκαν ενδιαφέρουσες ιστορίες από τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο του σπουδαίου συνθέτη.

Στην παρέα μας, ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στην βιογραφική παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο», που έγραψε και σκηνοθέτησε με μεγάλη επιτυχία ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μαλισσόβας.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη σύναξη ο Μπάμπης Τσέρτος, ο οποίος έχει μελετήσει σε βάθος το έργο του σπουδαίου συνθέτη, ο Δώρος Δημοσθένους με την αισθαντική φωνή του, η καλλίφωνη και ευγενική Ειρήνη Τουμπάκη και η Ειρήνη Τζαμτζή, η οποία συνεχίζει την μουσική παράδοση της οικογένειας Σουγιούλ.

Ελάτε στη φιλόξενη αυλή μας για να ακούσετε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες εκείνης της εποχής και να τραγουδήσετε μαζί μας κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του Μιχάλη Σουγιούλ: «Ας ερχόσουν για λίγο», «Το τραμ το τελευταίο», «Μια ζωή την έχουμε», «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα» κ.ά.

Παίζουν οι μουσικοί:
Πιάνο: Δαυίδ Ναχμίας/ Γιάννης Τσέρτος
Ακορντεόν: Δήμος Βουγιούκας
Βιολί: Κυριάκος Γκουβέντας
Μπουζούκι: Κώστας Ζαριδάκης
Κιθάρα: Δημήτρης Κουφογιώργος

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Παρουσίαση: Αθηνά Καμπάκογλου