28Φεβ2019 – Η Αυλή των Χρωμάτων – «Παναγιώτης Λάλεζας, οικογένεια Φιλιππίδη, Δημήτρης Σταθακόπουλος»

«Παναγιώτης Λάλεζας, οικογένεια Φιλιππίδη, Δημήτρης Σταθακόπουλος» (Παραδοσιακό γλέντι)

Η «Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου ετοίμασε και παρουσιάζει ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα γεμάτο μνήμες, εικόνες, μυρωδιές…
Ελάτε στη φιλόξενη αυλή μας να γιορτάσουμε μαζί με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό!

Ο αγαπημένος και ακάματος ερμηνευτής του δημοτικού μας τραγουδιού Παναγιώτης Λάλεζας, η οικογένεια Φιλιππίδη με τη μεγάλη συνεισφορά στην ελληνική παράδοση και ο Δημήτρης Σταθακόπουλος με τις έγκυρες εθνολογικές και μουσικολογικές του γνώσεις, σας προσκαλούν σε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι!

Η Λευκοθέα Φιλιππίδη με την κελαρυστή φωνή της στέκεται άξια δίπλα στον πατέρα της Νίκο, κορυφαίο κλαρινίστα, ο οποίος έχει κερδίσει την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου με τη σεμνότητα και τις ιδιαίτερες δεξιότητές του, ενώ ο Κώστας Φιλιππίδης με το λαούτο του, διακρίνεται για τη συνέπεια και τη σταθερότητά του μέσα στις δεκαετίες.

Αγαπημένα τραγούδια από τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Ρούμελη, τον Μωριά και τα νησιά μας, θα σας κρατήσουν συντροφιά και θα σας διασκεδάσουν με την ασύγκριτη μουσική ποικιλία της ελληνικής παράδοσης.

Κοντά μας ο χοροδιδάσκαλος-καθηγητής Φυσικής Αγωγής Νίκος Θωμάς και τα μέλη του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Πέτρου Γ. Ζήση, χορεύουν με την ψυχή τους και σκορπούν κέφι και ευδαιμονία!

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Φιλιππίδης (κλαρίνο), Βασίλης Αθανασιάς (βιολί), Κώστας Φιλιππίδης (λαούτο), Μιχάλης Μπακάλης (κρουστά).

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού και έρχεται ξανά στις οθόνες μας σε νέα ημέρα και ώρα μετάδοσης, δίνοντας ραντεβού με τους τηλεθεατές κάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην ΕΡΤ2.

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια της Πέμπτης, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.
Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.
Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.
Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.