30Μαϊ2019 – Η Αυλή των Χρωμάτων – «Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου»

«Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου»

Η «Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 και ώρα 20:30 στην ΕΡΤ2, βαδίζει σε λαϊκά μονοπάτια και ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου λαϊκού ερμηνευτή Στράτου Διονυσίου.

Μαζί μας ο Άγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής Διονυσίου, που τραγουδούν τις μεγάλες του επιτυχίες και εξομολογούνται άγνωστες πτυχές της σχέσης με τον πατέρα τους. Στην παρέα μας ακόμη, ο στενός του συνεργάτης, στιχουργός Σπύρος Γιατράς, ο ερευνητής του ελληνικού τραγουδιού Κώστας Μπαλαχούτης και ο συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος, οι οποίοι αναλύουν το φαινόμενο «Στράτος Διονυσίου».

Μας μιλούν για τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ιδιαίτερη προσωπικότητα του βάρδου με το τεράστιο λαϊκό έρεισμα, τις επιλογές και τη στάση ζωής του, στοιχεία που εν τέλει συνέβαλαν στη διατήρηση του μύθου του για τρεις δεκαετίες.

Οι χορευτές της Σχολής Marie-Claire του Θοδωρή Χαλά μάς συντροφεύουν και στο αποψινό αφιέρωμα. Συγκεκριμένα, χορεύουν οι: Δημήτρης Ακρίδας, Σοφία Πάντου, Στεφανία Ακρίδα και Νατάσσα Τσάκου.

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο-διεύθυνση ορχήστρας), Κώστας Ταστενίρογλου (μπουζούκι), Θόδωρος Κατσαρός (μπουζούκι), Γιάννης Καλκάνης (ντραμς), Γιώργος Στάντζος (ηλ. μπάσο), Χρήστος Μιχάλης (κιθάρα).

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.
Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.