21Ιον2017 – Η Εποχή των Εικόνων

«Θεϊκοί Διάλογοι – Cy Twombly 2017»

H «Εποχή των εικόνων» επισκέπτεται την έκθεση με έργα του Cy Twombly στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου για πρώτη φορά εκτίθενται 27 έργα του, εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και την επαφή του με την Ελλάδα. Τίτλος της έκθεσης «Θεϊκοί Διάλογοι: Cy Twombly και Eλληνική Aρχαιότητα». Τα έργα του Cy Twombly παρουσιάζονται δίπλα σε 12 έργα της αρχαιότητας, ανοίγοντας έναν μοναδικό και πρωτότυπο διάλογο μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της σύγχρονης τέχνης.

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συνομιλεί με τους επιμελητές της έκθεσης για τη σχέση του έργου του Τwombly με την Αρχαία Ελλάδα, το πνεύμα των Μύθων, τις Αλληγορίες και τις γραφές στο έργο του. Μιλούν, ο Νικόλαος Σταμπολίδης, διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και ο Jonas Storsve, επιμελητής στο Centre Georges Pompidou στο Παρίσι και επιμελητής της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης για τον Cy Twombly στο Centre Georges Pompidou, επίσης. Η ματιά του καθενός ξεχωριστά, φωτίζει τον κόσμο των ιδεών του Cy Twombly που απλώνονται από τον αμερικανικό μοντερνισμό ώς τη σχέση εικόνας και νοήματος μέσα από λέξεις, γραμμές και χειρονομίες.

Πρόκειται για μια σπάνια παρουσίαση του έργου του μ’ αυτόν τον τρόπο, μέσα σ’ ένα μουσείο που έχει ως κέντρο της συλλογής του τον Αρχαίο Κόσμο και τις μορφές του.

Σενάριο-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος
Μοντάζ-μιξάζ: Γιάννης Καραπιπερίδης
Οπερατέρ: Δημήτρης Κασιμάτης
Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος
Ενδυματολόγος: Δέσπονα Χειμώνα
Make up: Xαρά Μαυροφρύδη
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου
Εκτέλεση παραγωγής: Blackbird production