23Μαΐ2017 – Ο,τι Φτιάχνεται… το Φτιάχνετε

Επεισόδιο 3ο:  «Επισκευή πορτατίφ κρεβατοκάμαρας»

Στο επεισόδιο αυτό, ο παρουσιαστής επισκευάζει το πορτατίφ της κρεβατοκάμαρας. Σε όλες τις περιπτώσεις προέχει η ασφάλειά μας και πάντα πρέπει να παίρνουμε τη γνώμη των ειδικών. Αν δεν έχουμε ηλεκτρολογικές γνώσεις πάμε σ’ έναν ειδικό, γιατί δεν παίζουμε με το ρεύμα! Ακόμη, μας παρουσιάζει τα πριόνια χειρός, τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά τους. Ένα τοξωτό και ένα γρήγορο για καθαρές κοπές. Ποιο θα χρησιμοποιήσουμε για τον κήπο και με ποιο θα κόψουμε τα σκληρά ξύλα;

Τα μυστικά των κατασκευών για το σπίτι, το αυτοκίνητο, τον κήπο, τα hobby και ό,τι άλλο μπορεί να φτιάξει ένας άνθρωπος που καταπιάνεται με ό,τι φτιάχνεται επιχειρεί να μας μάθει αυτή η σειρά εκπομπών. Έτσι, θα γνωρίσουμε τα διάφορα εργαλεία και υλικά, αλλά και τον τρόπο που μπορούμε να επιδιορθώσουμε ή να κατασκευάσουμε «ό,τι φτιάχνεται» γρήγορα, εύκολα και με το σωστό τρόπο.
Η υγεία, η ασφάλεια, η σωστή χρήση του κάθε εργαλείου, ο τρόπος λύσης του κάθε προβλήματος, η ανακύκλωση και η τάξη είναι κάποια από τα μηνύματα που η εκπομπή επιχειρεί να περάσει στο θεατή, ώστε να γίνει η επισκευή και η κατασκευή εύκολη, χαρούμενη και δημιουργική ασχολία για όλους.

Σκηνοθεσία: Μαρία Μαρίνα Μπρίλη
Αρχισυνταξία: Δήμητρα Ξυπολύτου
Σκηνογράφος: Μιχάλης Σδούγκος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Γκότσης
Οργάνωση παραγωγής: Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, Μανώλης Ευαγγελόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Άλκης Λαζαρίδης
Μοντάζ: Γεωργία Κλίγκου
Ηχοληψία: Αντώνης Λαύκας
Φροντιστής: Γιώργος Σταματίου
Υπεύθυνη παραγωγής: Βασιλική Γαρουφάλλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Αγγελοπούλου
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.
Εκτέλεση: ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ Α.Ε.
Παρουσίαση: Σοφοκλής Μπαλτατζής