23Δεκ2019 – Σαν Μαγεμένοι

«Χριστουγεννιάτικη ιστορία»

Ένα μιούζικαλ, βασισμένο στη νουβέλα του Καρόλου Ντίκενς.

Τη φετινή παραμονή Χριστουγέννων, ο Εμπενέζερ Σκρουτζ, πασίγνωστος τσιγκούνης και μισάνθρωπος, αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πίστευε για τη ζωή και για τους ανθρώπους γύρω του.

Σε αυτό βοηθούν τρία φαντάσματα που τον παρασύρουν άλλοτε στο παρελθόν και άλλοτε στο μέλλον.

Μια ιστορία που γράφτηκε σχεδόν δύο αιώνες πριν και εξακολουθεί να αγγίζει μικρούς και μεγάλους

Στην εκπομπή, οι ερμηνευτές Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αλίκη Αλεξανδράκη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Παναγιώτης Παναγόπουλος και Βασίλης Παπαδημητρίου μιλούν για τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.

Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος αναφέρεται στο έργο του Ντίκενς και τη σημασία του.

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.
Η εκπομπή μάς ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου. Αρωγός, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.
Μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Αρχισυνταξία: Γιώργος Δαράκης
Διεύθυνση παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου
Διευθυντής φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης
Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.

Παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης