26Φεβ2018 – Σαν Μαγεμένοι

«Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά

Τέσσερις φίλες βγάζουν τα εσώψυχά τους, μήπως ελεύθερες από δεσμεύσεις κατορθώσουν να φύγουν για ΤΟ ταξίδι χωρίς «περιττές» αποσκευές.

Ένα ελληνικό έργο, απόλυτα σύγχρονο, για τις προσπάθειές μας να ξεφύγουμε από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Στην εκπομπή η συγγραφέας Ελένη Χαβιαρά μιλά για την κοινή της δουλειά με τον Δημήτρη Κεχαΐδη, το ταξίδι που προγραμματίζουμε και ποτέ δεν γίνεται και τελικά για τον τρόπο που η έμπνευση έγινε δημιουργία.

Οι πρωταγωνίστριες Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Έμιλυ Κολιανδρή, Λυδία Φωτοπούλου και Γαλήνη Χατζηπασχάλη, μιλούν για τους χαρακτήρες του έργου και τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο των Κεχαΐδη – Χαβιαρά.

Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος μιλά για το σημαντικό αυτό έργο της νεοελληνικής δραματουργίας και αναφέρεται στον τρόπο δουλειάς του συγγραφικού διδύμου.

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή θα μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου. Αρωγός, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Παραγωγή: ΕΡΤ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης
Αρχισυνταξία: Γιώργος Δαράκης
Διεύθυνση παραγωγής: Κυριακή Βρυσοπούλου
Παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης