26Μαρ2018 – Σαν Μαγεμένοι

«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλο

Θέατρο και ζωή. Δύο κόσμοι που ενώνονται και γίνονται ένας. Μια θεατρική ανταρσία.
Ένα έργο για τη θεατρική τέχνη, τη σκηνοθετική εξουσία και την ελευθερία του ηθοποιού.
Στην εκπομπή, ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Λιβανός και οι πρωταγωνιστές Νίκος Γιάννακας, Καίτη Ιμπροχώρη, Γιάννης Τσιώμου, μιλούν για τους χαρακτήρες και τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.
Ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος αναλύει δραματολογικά το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο, ενώ η Ροζίτα Σώκου αναφέρεται στη δική της μετάφραση-απόδοση του κειμένου.

 

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή θα μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου. Αρωγός, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Παραγωγή: ΕΡΤ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης
Αρχισυνταξία: Γιώργος Δαράκης
Διεύθυνση παραγωγής: Κυριακή Βρυσοπούλου
Παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης