30Δεκ2019 – Σαν Μαγεμένοι

«Μήδεια, του Μποστ»

Η ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μέντη Μποσταντζόγλου, που με την χαρακτηριστική του γλώσσα, μίλησε για τα πάθη και τα λάθη της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και για τους πόθους ενός ολόκληρου λαού.

Ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, μόνο που εδώ η Μήδεια σφάζει τα παιδιά της γιατί «ήτανε παλιόπαιδα και δεν τα παίρνανε τα γράμματα». Η δε σχέση της με τον Ιάσωνα; Τραγωδία!

Στην εκπομπή, ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης, οι ερμηνευτές Μάκης Παπαδημητρίου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Μίνα Αδαμάκη, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μπέτυ Αποστόλου και Άννα Κλάδη μιλούν για τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.

Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος αναφέρεται στο έργο του Μποστ και τη σημασία του.

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.
Η εκπομπή μάς ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου. Αρωγός, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.
Μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Αρχισυνταξία: Γιώργος Δαράκης
Διεύθυνση παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου
Διευθυντής φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης
Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.

Παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης

MENU