24Μαρ2019 – Συν Αθηνά…

 «Γιάννης Μπεχράκης – Ζώντας στα άκρα για την αλήθεια»

Η ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη, που «έφυγε» από τη ζωή πρόσφατα, μεταδίδει την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 και ώρα 13:00 στην ΕΡΤ2, την εκπομπή «συν Αθηνά…», στην οποία προβάλλεται συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Γιάννης Μπεχράκης στην Αθηνά Πάσσιου.
Συγκεκριμένα, ο βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ, σε μια βιωματική αναδρομή επιστρέφει στη Σιέρα Λεόνε και μας αφηγείται τη σοκαριστική περιπέτεια, στην οποία κινδύνευσε η ζωή του. Στη συνέντευξη, ξεδιπλώνει τις σκέψεις και τα συναισθήματα για την επιλογή του να ζει στα άκρα για την αλήθεια.
Στο στούντιο της εκπομπής, ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγγρέλης, δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας για την αλήθεια», μας μιλάει για τους ανθρώπους της ενημέρωσης που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πυρός και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά υπηρετώντας την αλήθεια.
Τέλος, η Φιλιώ Κοντραφούρη, ανταποκρίτρια διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων στην Ελλάδα, μας καθηλώνει με την εμπειρία της στον πόλεμο του Αφγανιστάν.

Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ2 «συν Αθηνά…», με μια σύγχρονη και ανατρεπτική προσέγγιση σε επίκαιρα κοινωνικά θέματα, στοχεύει στον άνθρωπο με όπλο τον άνθρωπο.
Προσωπικές αφηγήσεις και βιωματικές ιστορίες γνωστών Ελλήνων ξετυλίγονται μέσα από συνεντεύξεις καρδιάς, αποκαλύπτοντας μια αθέατη πλευρά διακεκριμένων ανθρώπων, που όλοι θαυμάζουμε για την πορεία τους και τη δημόσια προσφορά τους.
Τα θέματα προσεγγίζονται ανθρωποκεντρικά, αλλά και επιστημονικά, από ειδικούς επιστήμονες καλεσμένους στο στούντιο.
Όλα αυτά, υπό την έμπειρη και ουσιαστική ματιά της παρουσιάστριας Αθηνάς Πάσσιου, με την οποία ο καλεσμένος κάθε φορά μοιράζεται ένα βαθύτερο κομμάτι του εαυτού του

Σκηνοθεσία: Μάριος Πολυζωγόπουλος.
Παρουσίαση: Αθηνά Πάσσιου.
Αρχισυνταξία: Νάσος Λαναράς.

MENU