27Μαϊ2019 – Το Θέατρο της Δευτέρας «Πόθοι κάτω απ’ τις Λεύκες» του Ευγένιου Ο’ Νιλ

«Πόθοι κάτω απ’ τις Λεύκες» του Ευγένιου Ο’ Νιλ

Ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του Ευγένιου Ο’Νιλ, το «Πόθοι κάτω από τις λεύκες», που θεωρείται ως μία σύγχρονη διασκευή του μύθου της «Φαίδρας» του Ευριπίδη, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, στο πλαίσιο της εκπομπής «Το Θέατρο της Δευτέρας».

Υπόθεση: Η υπόθεση διαδραματίζεται στο αγρόκτημα των Κάμποτ σε μια μικρή επαρχιακή πόλη του αμερικανικού Νότου, στο οποίο ζει ο αυταρχικός χήρος πατέρας της οικογένειας, Εφραίμ, μαζί με τους τρεις γιους του.
Οι δύο μεγαλύτεροι γιοι αποφασίζουν να αναζητήσουν την τύχη τους στην Καλιφόρνια.
Ο ηλικιωμένος, αλλά θαλερός πατέρας παντρεύεται την Άμπι, μια πολύ νεότερή του γυναίκα. Η σχέση της με τον μικρότερο γιο Ίμπεν είναι θυελλώδης, οι αρχικές τους αντιπαραθέσεις εξελίσσονται σε ερωτικό πάθος και το παιδί που φέρνει η Άμπι στον κόσμο είναι καρπός της παράνομης σχέσης τους.
Η γιορτή που γίνεται στο σπίτι των Κάμποτ για τη γέννηση του νεότερου παιδιού της οικογένειας, θα σηματοδοτήσει την τραγική κατάληξη της ιστορίας.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Κ. Χονδρογιάννης.
Μετάφραση: Ντόρα Βολανάκη.
Χορογραφία: Ισίδωρος Σιδέρης.
Σκηνικά-κοστούμια: Τάσος Ζωγράφος.
Διεύθυνση παραγωγής: Στέφανος Αγοραστάκης.
Παραγωγή: ΕΡΤ – 1994.
Παίζουν: Τίτος Βανδής (Εφραίμ Κάμποτ), Έφη Μουρίκη (Άμπι), Νίκος Παπαδόπουλος (Ίμπεν), Διονύσης Ξανθός (Συμεών), Βασίλης Κεχαγιάς (Πέτρος), Θωμάς Μανέτας, Ανδρέας Γιαννακόπουλος, Κοσμάς Σταύρου.
Χορεύουν: Κυριάκος Κοσμίδης, Σύνθια Φρυδά, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θύμιος Δούκας.
Παίζει βιολί ο Γιώργος Μαγκλάρας