05Ιον2016 – allert3

Η «κόπωση του δωρητή» είναι το πρώτο θέμα της εκπομπής  «ALLERT3» της ΕΡΤ3 την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016, στις 18:00, με αφορμή την ομώνυμη ταινία που δημιούργησαν φοιτητές του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ, διερευνώντας το συγκεκριμένο θέμα μέσα από την κρίση του προσφυγικού. Καλεσμένη της Χριστίνας Σιγανίδου είναι η καθηγήτρια του Τμήματος Έφη Βουτυρά.

Στη δεύτερη ενότητα της εκπομπής παρουσιάζεται η τέχνη της αφήγησης με φιλοξενούμενη στο στούντιο την ανθρωπολόγο Αίγλη Μπρούσκου, η οποία αναφέρεται στη συγκέντρωση σε πέντε τόμους, όλων των ελληνικών παραμυθιών. Η εκπομπή «μεταφέρεται» παράλληλα, στο Χαρίσειο Γηροκομείο, όπου η ομάδα εθελοντριών αναγνωστριών «Διαβάζοντας για τους άλλους» μοιράζεται με τους τροφίμους του την αγάπη για τη λογοτεχνία.

Η τέχνη της αφήγησης αποθεώνεται πολλαπλώς και στην έκθεση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, με τίτλο «Black and white stories, 44 ζωγραφικά μονοπλάνα». Ο δημιουργός Μίλτος Σκούρας μιλάει στο «ALLERT3» για αυτό το γαϊτανάκι αφηγήσεων, που στήνεται για τους επισκέπτες, με εργαλεία τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο.

 

Μεταδίδεται: Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016, στις 18:00
Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Χριστίνα Σιγανίδου
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος
Παραγωγή: Γιώργος Τζιρμάκης

Κατηγορία: ALLERT3, ΕΡΤ3