05Μαϊ2017 – Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γ. Αμυράς στον 102 fm της ΕΡΤ3

«Να δούμε τα αντίμετρα και αν τα κρίνουμε θετικά θα τα ψηφίσουμε» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Αμυράς μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα.

 

«Μας απασχολεί γενικότερα η συμφωνία που είναι 4ο μνημόνιο. Εμείς λέγαμε: Κλείστε σωστά και γρήγορα την αξιολόγηση, γιατί όσο καθυστερεί τόσο σαπίζουν κάποια κομμάτια της οικονομίας και οι ξένοι θα ζητούν επιπλέον μέτρα» σημείωσε και αναρωτήθηκε «τι να την κάνω τη σκληρή διαπραγμάτευση; Ας είναι μαλακή και αποτελεσματική».

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας λέγοντας: «αν δε δώσουμε προτεραιότητα σε εκείνον που δημιουργεί θέσεις εργασίας, δυστυχώς θα μας καταπιεί ο χαμηλός μέσος όρος και θα μας κυβερνούν τα μνημόνια.

 

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς και το ναυάγιο των συζητήσεων με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ανέφερε χαρακτηριστικά:

«όταν ακούω για κεντροαριστερά φεύγω από το δωμάτιο. Δεν με ενδιαφέρει. Είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός με τις συζητήσεις. Ευτυχώς που δεν απέδωσαν γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει. Κακώς το Ποτάμι ξεκίνησε τις συνομιλίες με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

 

Σχετικά με τη μετακίνηση βουλευτών του Ποταμιού προς άλλα κόμματα εξήγησε: «αν εγώ διαφωνήσω δυναμικά και σε μεγάλα θέματα, θα δώσω την έδρα γιατί το Ποτάμι με εξέλεξε. Άλλοι συνάδελφοι το βλέπουν αλλιώς, αλλά η πολιτική ηθική του καθενός είναι που μετράει».

 

Για τις πολιτικές συνεργασίες επεσήμανε: «το Ποτάμι γεννήθηκε για να συνεργαζόμαστε, αλλά με χαρτί και μολύβι. Και με τον κεντροδεξιό και με τον κεντροαριστερό μπορώ να συνεργαστώ για να φτιάξω ένα πολιτικό κίνημα που θα αλλάξει την κατάσταση προς το καλύτερο».