08Απρ2018 – HELLAS ΠΑΝΤΟΥ – Πάσχα στη Βουδαπέστη

Εβδομαδιαία ωριαία ενημερωτική εκπομπή. Η «Ελλάδα Παντού» καταγράφει τον παλμό της Ομογένειας στις πέντε ηπείρους. Εστιάζουν στις Ελληνίδες και τους Έλληνες που ζουν και δημιουργούν μακριά από την πατρίδα τους, αλλά έχουν μέσα τους πάντα και παντού την Ελλάδα.

Η εκπομπή γιορτάζει το Πάσχα με τον ελληνισμό της Βουδαπέστης, μέσα σε ένα μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο της ουγγρικής πρωτεύουσας. Ομογενείς τρίτης γενιάς, παλιοί και νέοι οικονομικοί μετανάστες λένε το «Χριστός Ανέστη» και τσουγκρίζουν κόκκινα αυγά με Έλληνες φοιτητές αλλά και Ούγγρους φιλέλληνες.

Στη συνέχεια, η «Hellas Παντού» αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της μετάβασης του χιαστί Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέα, από τη Μασσαλία στην Πάτρα, συναντά έναν πολυτάλαντο ομογενή στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου που καταγράφει την καθημερινότητα του αιγυπτιώτικου ελληνισμού και παρακολουθεί την πρεμιέρα του συμφωνικού έργου ενός διακεκριμένου Έλληνα της Αυστραλίας, που δόθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Μέσα στη ορχήστρα, ξεχωρίζουν δυο ομογενείς της Μελβούρνης, οι οποίοι παράλληλα με τη μουσική, ασκούν την ιατρική στη μακρινή ήπειρο.

 

Παραγωγή:ΕΡΤ-3
Σκηνοθέτης: Ηλίας Γεωργακόπουλος
Αρχισυνταξία: Δημήτρης Αθανασόπουλος
Παρουσίαση: Κατερίνα Ρενιέρη
Δημοσιογράφοι: Όλγα Νίκου, Ηλιάνα Σκουλή
Μοντάζ: Γρηγόρης Κιουλπεκίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Φράνστανλης