12Φεβ – Ο βουλευτής της ΝΔ στην Α περιφέρεια Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας στο ΡΣΜ της ΕΡΤ3

«Μαύρη, όχι μόνο για τη δημοκρατία, αλλά και για την ενημέρωση» χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα ψήφισης στη Βουλή της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες,
Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και στους δημοσιογράφους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη έκανε λόγο για «δικτατορία» εκτιμώντας πως ο νόμος θα καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, προέβλεψε παρέμβαση από την Ευρώπη όσον αφορά «στον αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έγινε αυτό το πραξικόπημα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο επεσήμανε πως πρέπει να μας προβληματίσει ο τρόπος με τον οποίο έγινε, προσθέτοντας ότι «η φύλαξη των συνόρων μας είναι αποκλειστικό και κυριαρχικό μας δικαίωμα». Επιπλέον, αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να λέει ότι, προκειμένου να αποκλείσουμε την Τουρκία από τις περιπολίες, παραιτηθήκαμε κι εμείς από το δικαίωμα μας, αφήνοντας το ΝΑΤΟ να λειτουργεί στα θαλάσσια σύνορά μας, υπό τη διοίκηση των Γερμανών».