16Φεβ – Ο Σάββας Αναστασιάδης, βουλευτής Β Θεσσαλονίκης ΝΔ στο ΡΣΜ της ΕΡΤ3

«Όλα μπορούν να γίνουν αν υπάρχει βούληση και στρατηγικός σχεδιασμός. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να συνταχθούμε όλοι και να ξεπεράσουμε το πρόβλημα, γιατί η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη αυτής της μεγάλης κρίσης», δήλωσε στον 102FM της ΕΡΤ3 και τον Βασίλη Πεκλάρη, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Ανασταδιάδης, αναφερόμενος στο προσφυγικό.
«Δεν μπορεί να προχωρά μία χώρα με το βλέποντας και κάνοντας, αλλά με το προβλέπειν, και δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα», προσθέτοντας ότι «τα σύνορα πρέπει να μείνουν ανοιχτά» και πως ελλοχεύει ο κίνδυνος «να απομονωθούμε από την Ευρώπη».
Ερωτηθείς σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση βάσει των επιταγών των δανειστών, ανέφερε ότι η ΝΔ διαφωνεί με τις επιλογές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί ο κ.Τσίπρας όταν έχει ανάγκη να επικαλείται την εθνική συνείδηση και όταν δεν έχει ανάγκη να καθυβρίζει και να συκοφαντεί», προσθέτοντας ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει επιλογές της κυβέρνησης κάτω από νέα εκβιαστικά διλήμματα.