22Φεβ – Η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας στο ΡΣΜ της ΕΡΤ3

«Είμαστε σταθεροί στην υποχρέωσή μας απέναντι στις ευπαθείς ομάδες. Το παράλληλο πρόγραμμα έρχεται και “κουμπώνει” σε διάφορα κομμάτια του κοινωνικού κράτους», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τη Λέλα Κεσίδου, αναφερόμενη στο διευρυμένο πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από 1ης/1ου/ 2017, αφορώντας όσους βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας.
«Εμείς πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση είναι πιο οικονομημένο και σωστά σχεδιασμένο, αλλά είναι επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εφαρμόσουμε το ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα», ανέφερε η κυρία Φωτίου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση και προσωπικά η ίδια «δεν έχουν ξεχάσει όσα είχαν υποσχεθεί στη Θεσσαλονίκη. Τα οικονομικά μας είναι άγρια. Ξέρουμε πως όταν καταφέρουμε να διαπραγματευτούμε το χρέος, τα οικονομικά μας θα είναι καλύτερα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σημείωσε ότι ένας από τους νέους θεσμούς στο πλαίσιο των προωθούμενων δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, για τις οποίες εντός των επομένων ημερών αναμένουν τη θετική απάντηση των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι και τα Κέντρα Κοινότητας, τα οποία, όπως τόνισε, έχουν προϋπολογιστεί από το νέο ΕΣΠΑ και θα δημιουργηθούν σε 250 δήμους σε όλη την Ελλάδα, ενώ «καυτηρίασε» την καταψήφισή τους από την αξιωματική αντιπολίτευση.

MENU