22Φεβ – Ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Μιχάλης Τζελέπης στο ΡΣΜ της ΕΡΤ3

«Ο πρωτογενής τομέας, σήμερα, που η χώρα χρειάζεται παραγωγή πλούτου, θα έπρεπε να χρίζει ιδιαίτερης μεταχείρισης από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο αγροτικός τομέας δεν είναι απλά ένας επαγγελματικός τομέας. Είναι οικονομικός, αναπτυξιακός, κρατάει την κοινωνική συνοχή στην περιφέρεια και μπορεί να παράξει πλούτο», δήλωσε ο υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα αγροτικά, βουλευτής Σερρών Μιχάλης Τζελέπης, μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και στους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη

Παράλληλα, ο κ. Τζελέπης επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης της αυτονομίας του ΟΓΑ επισημαίνοντας ότι «δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση η συγχώνευση του στο ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας» προσθέτοντας ότι «λόγω της ιδιομορφίας του, είχε εξαιρεθεί το 2013 και το 2014 κάτι που είχε αποδεχθεί η τρόικα»

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο διαχωρισμό και την καταμέτρηση των κατ΄ επάγγελμα αγροτών, αλλά και στη χρησιμότητα ενός εξορθολογισμού στα ασφάλιστρα.

Αναφορικά με τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ξεκαθάρισε ότι αυτή ήταν πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ από το 2010, καθώς «τη δημοσιονομική κρίση δε μπορεί να τη διαχειριστεί ένα κόμμα μόνο του».