24Μαρ – Ο βουλευτής των οικολόγων Πρασίνων, Χρήστος Δουλκερίδης στο ΡΣΜ της ΕΡΤ3

«Η τρομοκρατία αφορά όλες τις χώρες ανεξαιρέτως. Το πρόβλημα με τους τρομοκράτες είναι ότι με λίγα άτομα και ελάχιστα υλικά μπορούν να προκαλέσουν απίστευτη ζημιά» ανέφερε στον 102fm του ΡΣΜ της ΕΡΤ3 ο βουλευτής των οικολόγων Πρασίνων Χρήστος Δουλκερίδης, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Οικισμού και Τουρισμού στο ομόσπονδο κρατίδιο των Βρυξελλών και πρόεδρος του γαλλόφωνου κοινοβουλίου των Βρυξελλών.

Ερωτηθείς, από τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη, σχετικά με τις πληροφορίες ότι οι βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας ήταν ενήμερες εκ των προτέρων για επικείμενο χτύπημα, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν στις προειδοποιήσεις, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σημειώνοντας «μερικοί δεν φοβούνται να πάρουν το θάρρος και να μιλήσουν για τέτοιες βλακείες». Μάλιστα, συμπλήρωσε «τον μόνο που έχω ακούσει να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είναι ο πρόεδρος Ερντογάν, αυτός που αφήνει χιλιάδες ανθρώπους να φεύγουν από την Τουρκία και να πνίγονται στη θάλασσα».

Αναφερόμενος στο μεγάλο αριθμό των Βέλγων που εντάχθηκαν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους, εξέφρασε την ανησυχία του, τονίζοντας «μας απασχολεί πολύ το γιατί παιδιά που γεννήθηκαν στο Βέλγιο νομίζουν ότι είναι καλύτερα να πεθάνουν και να σκοτώσουν κι άλλους, υποβαθμίζοντας τη ζωή. Αλλά αυτή είναι η δύναμή τους, η δύναμη της ιδεολογίας τους. Όσα μέτρα ασφαλείας και να πάρεις, είναι πάρα πολύ δύσκολο να το ελέγξεις», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Δουλκερίδης, υπογράμμισε ότι στόχος των τρομοκρατών, είναι «να πείσουν ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων που ζουν αρμονικά μαζί, ότι αυτό δεν γίνεται. Χρειαζόμαστε περισσότερη παιδεία και πολιτισμό και όχι να κλείνουμε τα μάτια μας, όπως κάνουν αυτοί».

Τέλος, εμφανίστηκε αμετακίνητος από το ευρωπαϊκό όραμα σημειώνοντας  «ας βάλουν χίλιες βόμβες, εμείς είναι αδύνατον να υποχωρήσουμε από τις αξίες μας».