25Φεβ – Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μορφίδης στο ΡΣΜ της ΕΡΤ3

«Η απόφαση να σκληρύνει η Ελλάδα τη στάση της είναι επιβεβλημένη καθώς δε μπορεί η χώρα μας να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού ζητήματος σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη» δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μορφίδης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη.

«Πρόκειται για ένα θέμα που θα κρίνει το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα κρίνει ποιές χώρες πιστεύουν στα ευρωπαϊκά ιδεώδη και σέβονται τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας, έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης εθνικής γραμμής.

Σε ερώτηση για τη θέση των αγροτών περί απόσυρσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου σημείωσε ότι «η διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να συνεχίσει να δίνει συντάξεις και στο μέλλον, είναι επιλογή για την κυβέρνηση και δεν κινείται σε μια ευκαιριακή, μνημονιακή κατεύθυνση».

Σε ό,τι αφορά στη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα της λίστας Μπόργιανς ο κ. Μορφίδης κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια ώστε «να καθαρίσει η πολιτική ζωή του τόπου και να φύγει το βάρος που σέρνουν οι κυβερνήσεις των προηγουμένων ετών».