25Μαρ2018 – HELLAS ΠΑΝΤΟΥ – Οι ρεμπέτες της Αμερικής, η γραμμή «11» και η… κασσάτ

H εκπομπή εξερευνά τις απαρχές του σύγχρονου ρεμπέτικου μέσα από τις δημιουργίες Ελλήνων μουσικών, μεταναστών στην Αμερική στις αρχές του ’20 και τα κομμάτια που συνέδεσαν δυο κουλτούρες.

Στη συνέχεια, «περπατάει» στην αποβάθρα της Γραμμής 11, στον σταθμό του Μονάχου, εκεί όπου έφταναν με τα τρένα χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, με «βαλίτσα» τα όνειρα τους για μια καλύτερη ζωή.

Επόμενη στάση στα τραπεζάκια του «Delice», εκεί όπου έπινε τον καφέ του και ο Κωνσταντίνος Καβάφης. Η «Hellas Παντού» γεύεται την περίφημη κασσάτα, το έδεσμα σήμα-κατατεθέν του διάσημου κέντρου της Αλεξάνδρειας.

Στην εκπομπή μιλάει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού σε συνεργασία με τον απόδημο ελληνισμό, του πιο διακριτού πρεσβευτή της Ελλάδας.

Η εκπομπή της ΕΡΤ3 για την Ομογένεια τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, συνδέοντας την με μοναδικό τρόπο με τους ομογενείς, με το παρόν αλλά και με τις ρίζες της Ελληνικής Επανάστασης του ’21, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα είναι παντού.

Παραγωγή:ΕΡΤ-3
Σκηνοθέτης: Ηλίας Γεωργακόπουλος
Αρχισυνταξία: Δημήτρης Αθανασόπουλος
Παρουσίαση: Κατερίνα Ρενιέρη
Δημοσιογράφοι: Όλγα Νίκου, Ηλιάνα Σκουλή
Μοντάζ: Γρηγόρης Κιουλπεκίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Φράνστανλης