29Οκτ2015 – Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΡΣΜ της ΕΡΤ3

Την εκτίμηση ότι υπάρχει πλέον μια σχετική κινητικότητα από πλευράς Ευρώπης για το προσφυγικό, αλλά ήρθε καθυστερημένα και μετά την πολιτική τους «τα σκουπίδια κάτω από το χαλί» που ακολουθούσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως χαρακτηριστικά είπε, εξέφρασε, μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3, και την Ασπασία Βούζη, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι «η δημιουργία ενός στρατοπέδου παραμονής προσφύγων στην Ελλάδα θα προσέβαλε τον τόπο και την αξιοπρέπεια και τις αξίες του ανθρωπισμού», ενώ πρόσθεσε ότι η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές πρέπει να συνδεθεί και να συνυπολογιστεί με την κατάσταση που έχει προκληθεί στα νησιά από το τεράστιο προσφυγικό κύμα, επισημαίνοντας ότι είναι ένα ζήτημα στο οποίο η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει.
Αναφορικά με τις συνεχιζόμενες απαιτήσεις των δανειστών, όπως στο θέμα του 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια, έκανε λόγο για «προσχηματικά κωλύματα» και «ζητήματα που προσκρούουν στην κοινή λογική».
«Ακολουθείται μια παρελκυστική πολιτική. Ελπίζω αυτή η τιμωρητική στάση των δανειστών να λάβει ένα τέλος κάποια στιγμή. Το φροντιστήριο είναι η λύση που έχει η μέση οικογένεια για να ενισχύσει τα παιδιά στην εκπαίδευσή τους. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το φροντιστήριο πρέπει να επιβαρύνεται με αυτή την αύξηση», τόνισε ο κ.Μιχαηλίδης.