02Ιον2019 – Κυριακή στο Χωριό – Κορωνησία Άρτας

Ταξιδιωτική εκπομπή. Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3 με καινούρια επεισόδια.
Η «Κυριακή στο Χωριό», θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούρια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό, για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.
Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια «πραγματική» Κυριακή, γιορτή.
Επιστροφή στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Κορωνησία Άρτας

Μια στενή λωρίδα γης την χωρίζει από την Ηπειρωτική Ελλάδα και την πόλη της Άρτας. Στολίδι του Αμβρακικού! Νησί ή όχι, η Κορωνησία γίνεται ο προορισμός μας αυτήν την εβδομάδα. Ένα ήσυχο ψαροχώρι πνιγμένο στο πράσινο των φύλλων και το γαλάζιο ουρανού και θάλασσας.
Ταξιδεύουμε στις ομορφιές της και γνωρίζουμε τον πλούτο των νερών της. Κάνουμε βαρκάδα στα γαλήνια νερά της λιμνοθάλασσας και ψαρεύουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά ιχθυοτροφεία της Ελλάδας κέφαλους και χέλια.
Επισκεπτόμαστε τα μέρη που φωλιάζουν οι αργυροπελεκάνοι στον Αμβρακικό και παρατηρούμε από κοντά, ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα που υπάρχουν στη χώρα μας. Κι αφού δοκιμάσουμε λίγο από το «μαύρο χρυσό» της περιοχής, χορεύουμε και τραγουδάμε παρέα με τα κύματα…

Παρουσίαση: Μαρούλα Μαλιαχόβα
Ρεπορτάζ: Φανή Αρβανιτίδου
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης