Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στον 102fm της ΕΡΤ3

Για τις διαλύσεις των χημικοθεραπευτικών φαρμάκων που είναι πράξη παράνομη σύμφωνα με τους νοσηλευτές, αφού δεν είναι οι καθ ύλην αρμόδιοι να τις πραγματοποιούν ,ο υπουργός δήλωσε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται σε μία κεντρική δομή όπου θα πραγματοποιείται η διάλυση των χημειοσκευασματων και στη συνέχεια θα διανέμονται αυτά στα νοσοκομεία, ενώ συμπλήρωσε ότι απαιτείται καλύτερη διαχείριση των ογκολογικών φαρμάκων το σημαντικότερο όμως είναι να έχουμε επάρκεια φαρμάκων.

Για το σύστημα υγείας δήλωσε ότι έχει ανοίξει, η διευκόλυνση όμως στους ανασφάλιστους πρέπει αν συνοδευτεί και με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία.

 

Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό για την τρέχουσα χρονιά είπε ότι έχει αυξηθεί στα 1.634.000 ευρώ. Η εύρυθμη λειτουργία είναι και θέμα καλής διαχείρισης από πλευράς διοικήσεων νοσοκομείων.

Είμαστε σε ένα σημείο μεγαλύτερης ευστάθειας και στις διοικήσεις.

Για τους γιατρούς τέλος που απασχολούνται στις δομές του ΠΕΔΥ σημείωσε ότι ετοιμάστηκε μια νομοθετική ρύθμιση που κάνει ενιαίο το εργασιακό πεδίο, με ένα μεσοδιάστημα 1,5 χρόνου ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι σημερινοί γιατροί με πολλαπλές εργασιακές σχέσεις να επιλέξουν αν θα μείνουν ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ή αν θα φύγουν . Θέση μας είναι να υπάρχουν μόνιμοι γιατροί.