O βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης στον ΡΣΜ της ΕΡΤ3

Εργαλείο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε να μπει η ελληνική οικονομία σε πορεία σταθεροποίησης και ανάπτυξης, χαρακτήρισε τον αναπτυξιακό νόμο, ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «η φιλοσοφία του δε φέρνει κάτι καινούργιο» καθώς παραμένει η ίδια γραφειοκρατία και το υπέρ-συγκεντρωτικό αθηναϊκό κράτος. Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη υπογράμμισε ότι «χρειάζεται να δοθεί προτεραιότητα στην περιφέρεια», σημείωσε ότι το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα, η διαφάνεια και το πόσο γρήγορα θα υλοποιηθούν όλα αυτά που θα προβλέπει, ενώ συμπλήρωσε «με καλόπιστη διάθεση θα τα συζητήσουμε στη Βουλή και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε».

Αναφορικά με τις αλλαγές στα εργασιακά εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας επισημαίνοντας «αυτά δεν είναι προτάσεις των δανειστών. Είναι βούληση κάποιων κακών εργοδοτών που τα προωθούν μέσω των ΜΜΕ για να δημιουργήσουν κλίμα», διευκρινίζοντας ότι «το κόψιμο του 13ου και του 14ου  μισθού δε θα έχει κάποιο δημοσιονομικό όφελος για το κράτος».

Με αφορμή τη χθεσινή πρώτη εκδήλωση της  Επιτροπής Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις δήλωσε ότι «είναι αναγκαία για το πολιτικό σύστημα και τον τόπο η δημιουργία ενός ισχυρού κεντροαριστερού σοσιαλδημοκρατικού πόλου». «Στην Επιτροπή θα ξεκαθαρίσουμε το ιδεολογικό πολιτικό μας στίγμα και στη συνέχεια θα περάσουμε στη γενναία απόφαση της προέδρου μας: όλα τα λουλούδια θα ανθίσουν» σημείωσε, ενώ ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στο εγχείρημα απάντησε «αν θέλει να μπει σε έναν κοινό μπαχτσέ, ναι, αν θέλει να μπει σε μια γλάστρα μόνος του, δε μπορούμε να του πούμε τι να κάνει».

Παράλληλα, στηλίτευσε την τακτική στελεχών του ΠΑΣΟΚ που μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «παλαιότερα, όταν άλλαζαν πολιτικό φορέα ήταν αποστάτες και σήμερα επιβραβεύονται και παίρνουν υπουργεία», κάνοντας ευθεία αναφορά στην κυρία Τζάκρη που, όπως επεσήμανε, «ψήφισε και τα τέσσερα μνημόνια». Στο στόχαστρο του Μιχάλη Τζελέπη βρέθηκαν και άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «πρέπει να μπουν στο περιθώριο οι οποιοδήποτε μικρομεγαλισμοί. Δεν έχουμε πολιτικά περιθώρια. Διαμαντοπούλου, Παπαδόπουλος που ανδρώθηκαν από αυτόν το χώρο σήμερα το παίζουν ντίβες της πολιτικής… Μέχρι εδώ. Φτάνει πλέον».

Τέλος, για τον εκλογικό νόμο και τη συζήτηση που έχει ανοίξει διευκρίνισε ότι «πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τι ακριβώς θέλει», παρόλα αυτά,  εξήγησε ότι δεν τάσσεται κατά της απλής αναλογικής.