ΤΟΠΟΙ ΖΩΗΣ – Δάσος Δαδιάς

Στους βιότοπους της Μακεδονίας και της Θράκης ταξιδεύει τους θεατές η σειρά αυτή. Από τις Πρέσπες των πελεκάνων και των ασκηταριών, στην παραδεισένια Κερκίνη.
Από τον εκπληκτικό βιότοπο δυτικά του Θερμαϊκού, στο ζωογόνο Νέστο και το όμορφο Δέλτα του. Από τις μικρές και μεγάλες λίμνες της Μακεδονίας, στις ντυμένες με μύθο και μυστήριο λίμνες και λιμνοθάλασσες της Θράκης. Από το πλούσιο σε σχηματισμούς και μορφές ζωής Δέλτα του Έβρου, στη Δαδιά και το δάσος των αρπακτικών. Με φόντο συγκλονιστικά πολλές φορές τοπία, η κάμερα παρατηρεί τη ζωή στους βιότοπους αυτούς, τη ζωή που αναπτύσσεται, τη ζωή που απειλείται, τη ζωή που επιμένει και που είναι στο χέρι μας να εξασφαλίσουμε τη διατήρησή της.

Eπεισόδιο 6 : Δάσος Δαδιάς

Στο μέσο του νομού Έβρου, εκεί όπου η οροσειρά της Ροδόπης απλώνει τα ακροδάχτυλά της προς τον ποταμό Έβρο , βρίσκεται η προστατευόμενη περιοχή του Δάσους Δαδιάς. Εκεί στην ολική έκταση 350.000 στρεμμάτων περιλαμβάνονται δυο πυρήνες απόλυτης προστασίας συνολικής έκτασης 72.500 στρεμμάτων. Στην περιοχή αυτή έχουν καταγραφεί πάνω από 200 είδη πουλιών, 40 είδη ερπετών και αμφιβίων, πολλά μεγάλα και μικρά θηλαστικά..

Μοντάζ : Δημήτρης Μάντζαρης
Φωτογραφία: Γιώργος Φράστανλης
Αφήγηση: Μαρία Κουφοπούλου
Σκηνοθεσία: Στέργιος Μήττας – Δημήτρης Καραθανάσης-Απόστολος Τσιτσούλης
Επιμέλεια: Γρηγόρης Γκίνος
Επιστημονικός σύμβουλος: Δέσποινα Βώκου