ΤΟΠΟΙ ΖΩΗΣ – Νέστος

Στους βιότοπους της Μακεδονίας και της Θράκης ταξιδεύει τους θεατές η σειρά αυτή. Από τις Πρέσπες των πελεκάνων και των ασκηταριών, στην παραδεισένια Κερκίνη.
Από τον εκπληκτικό βιότοπο δυτικά του Θερμαϊκού, στο ζωογόνο Νέστο και το όμορφο Δέλτα του. Από τις μικρές και μεγάλες λίμνες της Μακεδονίας, στις ντυμένες με μύθο και μυστήριο λίμνες και λιμνοθάλασσες της Θράκης. Από το πλούσιο σε σχηματισμούς και μορφές ζωής Δέλτα του Έβρου, στη Δαδιά και το δάσος των αρπακτικών. Με φόντο συγκλονιστικά πολλές φορές τοπία, η κάμερα παρατηρεί τη ζωή στους βιότοπους αυτούς, τη ζωή που αναπτύσσεται, τη ζωή που απειλείται, τη ζωή που επιμένει και που είναι στο χέρι μας να εξασφαλίσουμε τη διατήρησή της.

Eπεισόδιο 5Νέστος

Φυσικό σύνορο ανάμεσα στην Μακεδονία και στην Θράκη, ο Νέστος κυλάει χαρίζοντας τα δώρα του σε τρεις ελληνικούς νομούς πριν εκβάλει στο Αιγαίο σχηματίζοντας το πανέμορφο Δέλτα του , έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της χώρας .
Εκπληκτική φύση ντυμένη με μύθους αλλά και προβλήματα που γεννιούνται από τις επεμβάσεις που απαιτεί η ανάπτυξη και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στο περιβάλλον

Αφήγηση: Μαρία Κουφοπούλου
Οπερατέρ: Κώστας Ιωαννίδης
Δ/νση Παραγωγής: Γιώργος Τζιρμάκης

Διάρκεια: 30′
Σκηνοθέτης: Στέργιος Μήττας – Δημήτρης Καραθανάσης-Απόστολος Τσιτσούλης
Επιμέλεια: Γρηγόρης Γκίνος
Επιστημονικός σύμβουλος: Δέσποινα Βώκου