ΕΡΤ3 – Ο ύποπτος – ταινία θρίλερ (trailer)

ΔΕΥΤΕΡΑ  19/08/2019, στις 23:00

“Ein Mann unter Verdacht / A Man Under Suspicion”

Θρίλερ, γερμανικής παραγωγής, διάρκειας 90’.
Η σύζυγος του Thomas Altmann εξαφανίζεται δύο ημέρες μετά το πάρτι γενεθλίων της. Ο Thomas αναφέρει την εξαφάνιση της . Λίγο αργότερα γίνεται ύποπτος για δολοφονία, καθώς φαίνεται να υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία.
Ωστόσο, η δικηγόρος του Thomas, Lavinia Bertok, απορρίπτει τα επιχειρήματα των αστυνομικών επιθεωρητών καθώς έχουν λίγα μόνο αποδεικτικά στοιχεία. Η Λαβίνια είναι μια ελκυστική γυναίκα, διάσημη καθώς έχει κερδίσει όλες τις αγωγές. Πριν από 20 χρόνια ήταν στενή φίλη με τον Thomas και την Anja. Αν και πιστεύει στην αθωότητά του, δεν μπορεί να εμποδίσει την σύλληψη του Thomas.
Ο 15χρονος γιος του Αντόνιο μετακομίζει στο σπίτι του στον πατέρα της Αnja ο οποίος κάνει σοβαρές καταγγελίες εναντίον του Thoma, ισχυριζόμενος ότι σκότωσε την Anja, η οποία δήθεν πάντα τον φοβόταν. Χρησιμοποιεί τις επαφές (γνωριμίες) του για να κάνει τη ζωή του Thomas δύσκολη και να τον εμποδίσει να απελευθερωθεί από την φυλακή.
Ο Thomas, από την άλλη, κατηγορεί τον πατέρα της Anjas ότι την κακοποιούσε και την αντιμετώπιζε σαν ιδιοκτησία. Κατά τη διάρκεια της δίκης, αποδεικνύεται ότι η Anja είναι ζωντανή και ότι την είδαν στην Ισπανία. Δεν βρέθηκε κανένα πτώμα όπως και κανένα στοιχείο – δημιουργούνται νέες υποψίες καθώς προκύπτουν νέα και αντικρουόμενα στοιχεία. Υπάρχει επίσης μια θεωρία συνομωσίας ,σύμφωνα με την οποία η Anja και η Lavinia είχαν ένα κοινό σχέδιο για να συλληφθεί ο Thomas.
Λίγο πριν από την ακροαματική διαδικασία και τα καταλυτικά συμπεράσματα της Lavinia, ο Thomas της κάνει μια ερώτηση που θέτει σε αμφισβήτηση τα πάντα.

Διάρκεια: 90′
Παραγωγή: Γερμανίας
Παίζουν: Mark Waschke, Petra Schmidt-Schaller, Deborah Kaufmann
Σκηνοθεσία: Thomas Stuber