15Μαρ2019 – 8 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗ ΡΩΜΗ – Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΩΝΑ

Σειρά ντοκιμαντέρ, 8 ωριαίων δραματοποιημένων επεισοδίων, παραγωγής October Films/Channel 5
Aimimage / Ice Film, 2017.
Η βραβευμένη ιστορικός και τηλεοπτική παρουσιάστρια Bettany Hughes παρουσιάζει μια σειρά οκτώ επεισοδίων για την ιστορία της αρχαίας Ρώμης. Σε όλη τη σειρά η Hughes διερευνά οκτώ σημαδιακές μέρες, που πιστεύει ότι καθορίζουν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και να μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη αξιομνημόνευτη επιτυχία της.
Σε κάθε επεισόδιο η Hughes ταξιδεύει στο ρωμαϊκό κόσμο, αναζητώντας την ψυχή του και αποκαλύπτοντας ολοκαίνουργια αρχαιολογικά ευρήματα ενώ τα δραματοποιημένα αποσπάσματα ζωντανεύουν τη θαυμαστή ιστορία της Ρώμης.

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΩΝΑ [THE DOWNFALL OF NERO]

Στις 9 Ιουνίου 68 μ.Χ., ο Νέρων, αυτοκράτορας της Ρώμης, με τη βοήθεια ενός υπηρέτη αυτοκτόνησε τη στιγμή που έφταναν οι στρατιώτες για να τον συλλάβουν για εγκλήματα κατά του κράτους. Η Bettany Hughes εξετάζει την πλέον διαβόητη βασιλεία στην ιστορία της Ρώμης, για να αποκαλύψει πώς η πρώτη δυναστεία της αυτοκρατορίας, που ιδρύθηκε από τον μεγάλο Αυγούστο, έφτασε σε ένα τέτοιο θλιβερό τέλος.
Στην αρχή της βασιλείας του Νέρωνα μια γυναίκα κυριαρχούσε πίσω από αυτόν, μια από τις πιο αξιοσημείωτες γυναίκες στην ιστορία της Ρώμης: η μητέρα του, η Αγριππίνα.
Ο θάνατος του Νέρωνα αποτέλεσε σημείο καμπής για τη Ρώμη, βυθίζοντας την αυτοκρατορία σε μια περίοδο αναρχίας και εμφύλιου πολέμου. Μια διαδοχή ισχυρών στρατιωτικών διεκδίκησε το θρόνο και υποστήριξαν την αξίωσή τους με το σπαθί. Από εδώ και πέρα, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία θα μαστίζεται από στρατιωτικά πραξικοπήματα και εξεγέρσεις, που αποτέλεσαν κρίσιμο παράγοντα στη βαθμιαία παρακμή της.
Εμφανίζονται οι ηθοποιοί:

Adam Drew ως Νέρων
Sarah-Jane Potts ως Αγριππίνα
Richard Brake ως Σενέκας

Σκηνοθεσία: Gareth Johnson

Παραγωγή: October Films, Ηνωμένο Βασίλειο, 2017

(θα είναι διαθέσιμο έως 29/03/2019)