17Μαϊ2018 – Είσαι νέος, έχεις λόγο

«Νέοι και αθλητισμός»

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό. Νέοι αθλητές, πρωταθλητές και ολυμπιονίκες θα μας ταξιδέψουν με τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους στον μαγικό κόσμο της άθλησης. Θα βιώσουμε τις επιτυχίες αλλά και τις απογοητεύσεις τους μ’ ένα βασικό ερώτημα. Ο αθλητισμός είναι σήμερα το βασικό συστατικό της ζωής των νέων; Κι αν όχι, γιατί πρέπει να γίνει; Ταυτόχρονα, οι ολυμπιονίκες μας Κατερίνα Στεφανίδη, Λευτέρης Πετρούνιας, Σπύρος Γιαννιώτης και οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων μπάσκετ και πόλο γυναικών, Εβίνα Μάλτση και Ελευθερία Πλευρίτου, θα μας εξηγήσουν πόσο δύσκολη είναι η διαδρομή μέχρι τα σκαλιά του βάθρου.

Επίσης, στην εκπομπή μιλούν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (αθλητής επί κοντώ), ο Ανδρέας Τσώνης (προπονητής επί κοντώ), η Ιόλη Διαμάντη (Αθλητισμός για όλους), η Εβίτα Γιαννοπούλου (αθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής), η Ελένη Μιχοπούλου (προπονήτρια – Μαζικός Αθλητισμός), η Αθηνά Λυμπέρη (αθλήτρια μπάσκετ), η Μάρθα Αργυρίου (προπονήτρια μπάσκετ), ο Δημήτρης Νέγρης (αθλητής κολύμβησης), ο Νίκος Γέμελος (προπονητής κολύμβησης), ο Γιώργος Ξενιτίδης (αθλητής ποδοσφαίρου) και ο Βασίλης Βούζας (προπονητής ποδοσφαίρου).

Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ2 που αλλάζει τους τηλεοπτικούς κανόνες στην ενημέρωση είναι γεγονός…

Η μοναδική δημοσιογραφική-διαδραστική εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση που παρουσιάζει τους προβληματισμούς, τις συνήθειες και τις ανησυχίες της ελληνικής νεολαίας.

Πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι τηλεθεατές που δηλώνουν συμμετοχή μέσα από τα social media.
Ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα, που προσπαθεί να καταγράψει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα οράματα των νέων.

Ένα οδοιπορικό που μας ταξιδεύει μέσα από το ρεπορτάζ στις ανάγκες, στα όνειρα, στις ανησυχίες και στους στόχους της νέας γενιάς, έτσι ώστε να κατανοήσουμε τα προβλήματά της.
Οι νέοι πρωταγωνιστές μάς διηγούνται τις εμπειρίες, τα βιώματα και τις σκέψεις για τα προβλήματα και τις συνήθειές τους, έτσι ώστε οι ειδικοί και οι φορείς να προτείνουν λύσεις για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.

Η μοναδική τηλεοπτική εκπομπή που δίνει το λόγο στους νέους για να αναζητηθούν λύσεις μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία.
Σύμμαχοι και εργαλεία της εκπομπής είναι τα κοινωνικά δίκτυα, οι επιστημονικές έρευνες και μελέτες, το ρεπορτάζ και φυσικά τα γκάλοπ που αντικατοπτρίζουν τη γνώμη του νεανικού κοινού.

Παρουσίαση–δημοσιογραφική έρευνα: Γιώργος Κουλουράς – Δώρα Γεωργούλα
Σενάριο-αρχισυνταξία: Κωνσταντίνος Σγότζος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζησόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας-εικονοληψία: Αντώνης Θ. Βουτσάς
Διεύθυνση παραγωγής: Χρήστος Αναστασιάδης
Μοντάζ: Γιώργος Κωστόπουλος
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Ηλίας Αγγελόπουλος
Μουσική επιμέλεια-ηχοληψία: Παναγιώτης Σακελλαρίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Παπακωσταντίνου
Βοηθός διευθυντή παραγωγής: Γιάννης Σιταρίδης
Γραφίστρια: Δήμητρα Σταθοπούλου
Ενδυματολόγος-μακιγιέζ- κομμώτρια: Ελένη Κουταλίδου
Εκτελεστής παραγωγός: Honeybee Audiovisual