ΕΡΤ3 – 8 μέρες που έφτιαξαν τη Ρώμη – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer)

Καθημερινά, στις 20:30

“EIGHT DAYS THAT MADE ROME”

Σειρά ντοκιμαντέρ, 8 ωριαίων δραματοποιημένων επεισοδίων, παραγωγής October Films/Channel 5
Aimimage / Ice Film, 2017.
Η βραβευμένη ιστορικός και τηλεοπτική παρουσιάστρια Bettany Hughes παρουσιάζει μια σειρά οκτώ επεισοδίων για την ιστορία της αρχαίας Ρώμης. Σε όλη τη σειρά η Hughes διερευνά οκτώ σημαδιακές μέρες, που πιστεύει ότι καθορίζουν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και να μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη αξιομνημόνευτη επιτυχία της.
Σε κάθε επεισόδιο η Hughes ταξιδεύει στο ρωμαϊκό κόσμο, αναζητώντας την ψυχή του και αποκαλύπτοντας ολοκαίνουργια αρχαιολογικά ευρήματα ενώ τα δραματοποιημένα αποσπάσματα ζωντανεύουν τη θαυμαστή ιστορία της Ρώμης.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΝΝΙΒΑ/ HANNIBAL’S LAST STAND

Σε αυτό το πρώτο επεισόδιο, ο Bettany Hughes διερευνά την ημέρα το 202 π.Χ., όταν η Ρώμη με στρατηγό τον Σκιπίωνα, Αφρικανό πολέμησε και νίκησε τον στρατό της Καρχηδόνας υπό τον Αννίβα, στη μάχη της Ζάμα. Αυτή ήταν μια καθοριστική στιγμή στην ιστορία του αρχαίου κόσμου. Για αιώνες η Καρχηδόνα ήταν η καθιερωμένη δύναμη της δυτικής Μεσογείου και
ο θρυλικός στρατηγός Αννίβας είχε κερδίσει μια σειρά από νίκες επί της Ρώμης. Η νίκη στη Ζάμα καθιέρωσε τη Ρώμη ως την πρώτη παγκόσμια υπερδύναμη στον δυτικό κόσμο.

 

Παίζουν:Adam Levy ως Αννίβας
James Sutton ως Σκιπίων
Paul Brennen ως Φάβιος Μάξιμος
Παραγωγή: October Films, Ηνωμένο Βασίλειο, 2017
Σκηνοθεσία: Gareth Johnson