ΕΡΤ3 – ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ: Δράσεις για ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στην πόλη- Α’ Τηλεοπτική μετάδοση (trailer)

Σάββατο  25/05/2019, στις 19:00

Η εκπομπή παρουσιάζει δράσεις που πραγματοποιούν από κοινού άνθρωποι για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως περιβάλλον, εργασία, κοινά αγαθά, δικαιώματα, αλληλεγγύη, κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία και άλλα, διεκδικούν αξιοπρέπεια και μας παρακινούν να βγούμε από την ιδιώτευση και την απάθεια.
Πρόκειται για προσπάθειες που οργανώνονται από τους ίδιους τους δρώντες, προωθούν την ισότιμη και οριζόντια συνεργασία για το συλλογικό και κοινωνικό όφελος και αποτελούν βιωματική γνώση που διαμοιράζεται ελεύθερα, μέσα από τις αφηγήσεις των ίδιων των ανθρώπων που αυτενεργούν.

Eπεισόδιο 20: Δράσεις για ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στην πόλη

Στο Αντιδραστήριο της ΕΡΤ3, το Σάββατο 25/5, στις 19.00, φοιτητές του ΑΠΘ πήραν την πρωτοβουλία να αλλάξουν την εικόνα της πλατείας Χημείου, που γίνεται αφιλόξενη και μη προσβάσιμη, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και καλλιεργητές που μετέχουν στις οικογιορτές. Με κοινή πεποίθηση ότι η εικόνα της πλατείας Χημείου μπορεί να αλλάξει μόνο εάν αποκτήσει ζωή, δημιούργησαν μια ανοιχτή συνέλευση που διοργάνωσε ένα τριήμερο δράσεων, με αγορά παραγωγών, συζητήσεις και καλλιτεχνικές δράσεις. Μέσα από αυτές, αναδείχθηκαν η ανάκτηση των δημόσιων χώρων, η επικοινωνία του Πανεπιστημίου με την κοινωνία και την πόλη, καθώς και ο ρόλος του, ως χώρος ελευθερίας της έκφρασης και της αλληλεπίδρασης, πέρα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Πάνος Κάσαρης, Στέλιος Νικητόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Τσέπος, Άρης Παναγιωτίδης

Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος

Παραγωγή: ERT3

http://webtv.ert.gr/shows/antidrastirio/