ΕΡΤ3 – ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ: Παρατηρητήριο για τα δικαιώματα στον χώρο της ψυχικής υγείας – Α’ Τηλεοπτική μετάδοση (trailer)

Σάββατο  09/02/2019, στις 17:00

Η εκπομπή παρουσιάζει δράσεις που πραγματοποιούν από κοινού άνθρωποι για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως περιβάλλον, εργασία, κοινά αγαθά, δικαιώματα, αλληλεγγύη, κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία και άλλα, διεκδικούν αξιοπρέπεια και μας παρακινούν να βγούμε από την ιδιώτευση και την απάθεια.
Πρόκειται για προσπάθειες που οργανώνονται από τους ίδιους τους δρώντες, προωθούν την ισότιμη και οριζόντια συνεργασία για το συλλογικό και κοινωνικό όφελος και αποτελούν βιωματική γνώση που διαμοιράζεται ελεύθερα, μέσα από τις αφηγήσεις των ίδιων των ανθρώπων που αυτενεργούν.

 

Eπεισόδιο 9: Παρατηρητήριο για τα δικαιώματα στον χώρο της ψυχικής υγείας – Α’ Τηλεοπτική μετάδοση

Στο Αντιδραστήριο της ΕΡΤ3, εκτάκτως το Σάββατο 9/2 στις 17.00, γνωρίζουμε ένα αυτοοργανωμένο συλλογικό εγχείρημα, στο οποίο μετέχουν ισότιμα, άνθρωποι που έχουν βιώσει έντονο ψυχικό πόνο και ακραίες ψυχικές εμπειρίες, συγγενείς, επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας και ευαισθητοποιημένοι πολίτες σε αυτά τα θέματα. Μέσα από την επικοινωνία και την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, αμφισβητούν το στερεότυπο της λεγόμενης “ασθένειας” και επικεντρώνουν στην αξία και τη μοναδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Μέσα από τις δράσεις του, το Παρατηρητήριο στοχεύει στην προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων, στην κατάρριψη του στίγματος, στην προώθηση εναλλακτικών μοντέλων συμμετοχικής διαχείρισης του ανθρώπινου πόνου και στον οραματισμό μιας κοινωνίας που θα σέβεται και δεν θα απορρίπτει τη διαφορετικότητα.

Παραγωγή: ERT3
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Στέλιος Νικητόπουλος, Πάνος Κάσαρης