ΕΡΤ3 – ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ: «ΖΩΝΕΣ και ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ»- Αξία της εργασίας και εργασία των αξιών – Α’ Τηλεοπτική μετάδοση (trailer)

Σάββατο  13/04/2019, στις 19:00

Η εκπομπή παρουσιάζει δράσεις που πραγματοποιούν από κοινού άνθρωποι για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως περιβάλλον, εργασία, κοινά αγαθά, δικαιώματα, αλληλεγγύη, κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία και άλλα, διεκδικούν αξιοπρέπεια και μας παρακινούν να βγούμε από την ιδιώτευση και την απάθεια.
Πρόκειται για προσπάθειες που οργανώνονται από τους ίδιους τους δρώντες, προωθούν την ισότιμη και οριζόντια συνεργασία για το συλλογικό και κοινωνικό όφελος και αποτελούν βιωματική γνώση που διαμοιράζεται ελεύθερα, μέσα από τις αφηγήσεις των ίδιων των ανθρώπων που αυτενεργούν.

Eπεισόδιο 16: «ΖΩΝΕΣ και ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ»- Αξία της εργασίας και εργασία των αξιών

Στο Αντιδραστήριο της ΕΡΤ3, μιλούν για το ντοκιμαντέρ «Ζώνες και Περάσματα», η σκηνοθέτρια Ηρώ Σιαφλιάκη και η Μπονίτα Παπαστάθη που επιμελήθηκε το μοντάζ. Η ταινία που προβλήθηκε στο 21ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μας παρακινεί να αναστοχαστούμε το νόημα και την αξία της εργασίας. Το πώς, με το να ορίζουμε την πώληση της εργασίας ως θεμέλιο της επιβίωσης, των δικαιωμάτων και της κοινωνικής συμμετοχής, εγκλωβιζόμαστε στις ζώνες ενός συστήματος που για να κερδοσκοπεί, μας επιβάλλει να ζούμε σε έναν κόσμο αυξανόμενης επισφάλειας και υποβάθμισης της ζωής μας. Παράλληλα, με γυρίσματα σε Αθήνα, Πέραμα, ΒΙΟΜΕ, Σκουριές, στις κινητοποιήσεις στη Γαλλία για τα εργασιακά και στη Νύχτα των Ορθίων, η ταινία καταγράφει τη δυναμική που δημιουργούν τα μέτωπα που αγωνίζονται, προτείνοντας τα περάσματα σε μια ζωή που αξίζει να ζούμε.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Πάνος Κάσαρης, Στέλιος Νικητόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Τσέπος, Άρης Παναγιωτίδης

Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος

Παραγωγή: ERT3

http://webtv.ert.gr/shows/antidrastirio/