ΕΡΤ3 – ΑΠΙΘΑΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΡΕΝΟ – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer)

Καθημερινά, στις 09:00 και 14:00

Amazing Train Journeys”

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής KWANZA που θα ολοκληρωθεί σε πέντε ωριαία επεισόδια(α΄κύκλος).
Συνάντηση ανθρώπων κατά μήκος των διαδρομών και ανακάλυψη νέων ονείρων, αυτό είναι το DNA αυτής της επιτυχημένης σειράς, η οποία ανανεώνεται συνεχώς. Επιλέγοντας το τρένο ως μέσο ταξιδιού, επιλέγουμε να ανακαλύψουμε, να ονειρευτούμε … και να συναντήσουμε άτομα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Ο Philippe Gougler, ο μάρτυρας- ταξιδιώτη μας, είναι πεπεισμένος ότι χωρίς την ανθρώπινη συνάντηση δεν υπάρχει ταξίδι. Σε κάθε χώρα, σε κάθε περιοχή, σε κάθε πόλη, το τρένο είναι το ιδανικό μέρος για να μοιραστούμε τις εμπειρίες της ζωής των απλών αλλά μοναδικών επιβατών. Από τους μετακινούμενους στο Shinkansen στην ομάδα διαλογής αλληλογραφίας της Σρι Λάνκα, ο Philippe συναντά τους ντόπιους και με αυτόν τον τρόπο γνωρίζει την ιδιαιτερότητα και την ανθρωπιά τους.
Eπεισόδιο 1: ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ (AFRIQUE DU SUD)
Νέος προορισμός η Αφρικανική ήπειρος για να ανακαλύψετε το άκρο της, τη Νότια Αφρική, τις παραδόσεις, τους ανθρώπους της, την πανίδα και τη χλωρίδα της, και τα τρένα της, το ένα πιο διαφορετικό από το άλλο.
Ξεκινά το ταξίδι στο Κέιπ Τάουν, όπου τα τρένα είναι το απίθανο σκηνικό των ιεροκηρύκων από τη διάδοση της πίστης στους ταξιδιώτες … Αλλά το Cape Town είναι επίσης το σημείο εκκίνησης ενός από τα πιο πολυτελή τρένα κόσμο: το Rovo. Ένα μυθικό τρένο με άψογη εξυπηρέτηση, που παίρνει τους λάτρεις των τρένων για ένα ταξίδι σε μια άλλη εποχή.
Σε κάθε στάση, ο Philippe Gougler εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να ανακαλύψει μια χώρα που χαρακτηρίζεται από την ιστορία και παραδόσεις, όπως οι Sangomas, παραδοσιακοί θεραπευτές.
Το ταξίδι συνεχίζεται στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου υπάρχουν γυναίκες ενωμένες με ένα κοινό πάθος, το ποδόσφαιρο, το οποίο παίζουν για να τερματίσουν τις διακρίσεις . Τέλος, κατευθύνεται προς το κέντρο της χώρας σε μια μικρή πόλη που χάθηκε στην καρδιά της Νότιας Αφρικής, για να συναντήσει ένα τρένο πραγματικά διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο. Εδώ, δεν υπάρχει εισιτήριο, δεν υπάρχει προορισμός, δεν υπάρχει ώρα αναχώρησης … Το τρένο είναι ένα πραγματικό κέντρο υγείας στο σιδηρόδρομο που μπορεί να παρέχει φροντίδα στους πιο απομακρυσμένους πληθυσμούς της χώρας.