ΕΡΤ3 – Η ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ (Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (trailer)

ΚΥΡΙΑΚΗ  28/04/2019, στις 17:45

«CERES«

Έτος παραγωγής: (2018)

Το CERES είναι μια ποιητική ταινία που ακολουθεί τέσσερα παιδιά καθώς βιώνουν τον φυσικό κύκλο ζωής σε ένα αγρόκτημα. Κάθε παιδί ζει σε απομακρυσμένο αγρόκτημα στα νοτιοδυτικά της Ολλανδίας και μαθαίνει το επάγγελμα των προγόνων του από νεαρή ηλικία. Ονειρεύονται ότι κάποια μέρα θα αναλάβουν το αγρόκτημα του πατέρα τους.
Αν και αυτό το όνειρο δεν αμφισβητείται ποτέ, καθώς φθάνουν στα πρώτα χρόνια της εφηβείας, ο εξωτερικός κόσμος αρχίζει να εισβάλλει στο σύμπαν τους. Καθώς περνούν οι εποχές, οι καλλιέργειες μεγαλώνουν και ολοκληρώνονται και τα ζώα γεννιούνται και σφάζονται. Τα παιδιά αντιμετωπίζουν την αστάθεια της φύσης, την απειλή ακραίων καιρικών συνθηκών και τον κύκλο της ζωής και του θανάτου.
Το CERES δεν είναι μόνο μια αφήγηση για τη ζωή σε ένα αγρόκτημα, είναι επίσης μια ιστορία για τα όνειρα και την απομόνωση, και το σημαντικότερο, για το τι σημαίνει να μεγαλώνεις. Ένα οικείο πορτρέτο τεσσάρων παιδιών, το ντοκιμαντέρ εξερευνά τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους και εξετάζει τη σχέση τους με τη φύση και την ανθρώπινη κοινωνία.

Σκηνοθεσία: Janet van den Brand

Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.